Modernitás és tradicíó a tányéron

Modernitás és tradicíó a tányéron

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A nagy népszerűségnek örvendő EAT! Brussels fesztivált szeptember 13-15. között rendezték meg a belga főváros gyönyörű Bois de la Cambre parkjában. A látogatók nem csak Brüsszel legjobb vendéglátóhelyeivel találkozhattak. A nemzetközi gasztronómiát egy-egy szecsuáni,pekingi, katangai, ukrajnai, rabati, quebeci, szófiai, pozsonyi és budapesti étterem képviselte.

A tavalyi sikeres bemutatkozás után a magyar pavilon /a “Foie Gras .& Co – Le goût de Budapest / vezetője, Bencsik Dávid idén az ARAZ étterem /Continental Hotel Budapest/ séfjét, Barka Áront kérte fel, hogy képviselje Magyarországot, Budapestet a fesztiválon. A háromnapos rendezvényen több mint 30 étterem, köztük két Michelin csillagos brüsszeli vendéglátóhely és 7 világrégió szakemberei vettek részt.

Az ARAZ csapata
©


Modernitás és tradíció kéz a kézben - ez volt a magyar pavilon mottója, amelynek jegyében  Barka Áron chef de cuisine és Bakonyi Balázs chef de partie új felfogású tradicionális menüt alkotott. Az akácfán füstölt libamájpástétomhoz konfitált barackot és vajaskalácsot kínáltak; a majoránnás kacsa- és libamáj duóhoz csicsókahab készült ; a dödöllével feladott vörösboros marhapörköltbe kökény is került , a desszert hagyományos rétes volt meggyes-mákos töltelékkel. A menühöz a magyar borokat Jim Bauters brüsszeli /flamand / borkereskedő prezentálta.

A rétesnek senki nem tud ellenállni
©  A magyar ételek igen nagy sikert arattak az EAT!Brussels látogatói és a szakmai közönség körében.