szerző:
SzJ
Tetszett a cikk?

Dobos torta, rakott krumpli, disznótoros, halászlé, bográcsgulyás, kakaós csiga, Túró Rudi és még sorolhatnánk – ugye mindenki tudja mi a közös bennük? Egy angol tervezőgrafikus turistaként már megfordult nálunk, hosszabb idő után ismét Magyarországon járt a közelmúltban, és elhatározta, hogy lerajzolja azokat a magyar ételeket, amiket evett. S ezt a blogján meg is osztotta a nagyvilággal.

Igazán szép portrét kapunk általa a hazai nevezetes ételekről, és a szerző még arra is buzdítja olvasóit, hogy ha valakinek a kedvencét kihagyta volna, akkor nyugodtan szóljanak neki. Az egyetlen talán, ami kilóg a sorból az a sült hekk. Bár nem csoda, ha a turisták helyi specialitásnak képzelik, hiszen szinte nincs olyan strandbüfé, piaci sütőde, ahol ne találkoznának ezzel, az egyébként jellemzően argentin vízekről ide fagyoskodó, tengeri hallal.

Ha kíváncsi a magyar ételekről készült grafikára, kattintson ide . A szerző, Nick Hilditch több mint tíz éve elismert tervező, grafikus, illusztrátor és író, nem kisebb cégekkel dolgozik, mint a BBC, a Cartoon Network, a Nokia, vagy a PwC.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!