szerző:
SzJ

Édesszájúaknak és macaron fanatikusoknak március 20-án, csütörtökön a Bálna Budapestben a helye, itt rendezik meg ugyanis a harmadik magyarországi Macaron Napot. Idén is sok kiállító édes, színes, finom kis remekművei sorakoznak fel, hogy a macaron-rajongó népek szájában végezzék, de lesz macaronkészítő verseny is, ahol a legjobbak mérik össze tudásukat.

Bár nemzetközi trend- diktátorok és huhogók szerint leszálló ágban van a macaron, a szervezők (és mi is – a szerk.) úgy látják, hogy - harmadszor csatlakozva a nemzetközi  Macaron Naphoz -  szűnni nem akaró lelkesedés és érdeklődés övezi a "kis színest".  Szeretjük a macaront, mert finom, vidám, jókedvet ébreszt bennünk. Persze csak akkor, ha művelői odafigyelnek az alapanyagokra és nagy műgonddal, szeretettel készítik. Ezen a napon természetesen az igazán jó macaronokat szeretnék megmutatni és megszerettetni a szervezők. Ha a kiállitók közül csak a Four Seasons, a Sofitel, a Gerbeaud, a La Praline, a Rózsavölgyi vagy a Rosinante nevét dobjuk fel, már több magyarázatra nincs is szükség. Még annyit azért hozzátennénk, hogy idén a kávés vonalra is ráerősítenek a Madal-lal, a sós ízekről a Sarki Fűszeres gondoskodik, a "macaron életérzést" meg többek között Zólyomi Zsolt parfümőr és Lengyel Zsuzsi textil-bőrtervező adja meg. 

©

 A nemzetközi Macaron Napot egyébként szerte a világon mindig március 20-án tartják. A darált mandulából, cukorsziruppal felvert tojásfehérjéből készülő, különféle krémekkel töltött, a szivárvány minden színében mutatkozó kis süteménynek igazán nagy hagyománya - annak dacára, hogy a maccarone a XIV. században Velence környékén született -  Párizsban és New Yorkban van.

A Bálna Budapestben március 20-án megrendezendő GDF SUEZ Macaron Napról bővebben  itt 

Ha pedig otthon is megpróbálkoznánk vele, akkor íme az ajánlatunk

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megszabadult a Banksy-graffititől a frusztrált garázstulaj

Megszabadult a Banksy-graffititől a frusztrált garázstulaj

Dollármilliárdokat követelt, egy bocsánatkérést kapott a Wall Street óriásától a meglopott ország

Dollármilliárdokat követelt, egy bocsánatkérést kapott a Wall Street óriásától a meglopott ország

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták

Itt az új Fiat Tipo Sport: Leheletnyi Ferrari-életérzés a széles közönségnek

Itt az új Fiat Tipo Sport: Leheletnyi Ferrari-életérzés a széles közönségnek

Visszatér a tél, érkezik a hó

Visszatér a tél, érkezik a hó

Továbbra is sereghajtók vagyunk nyelvtudásban

Továbbra is sereghajtók vagyunk nyelvtudásban