szerző:
SzJ
Tetszett a cikk?

Édesszájúaknak és macaron fanatikusoknak március 20-án, csütörtökön a Bálna Budapestben a helye, itt rendezik meg ugyanis a harmadik magyarországi Macaron Napot. Idén is sok kiállító édes, színes, finom kis remekművei sorakoznak fel, hogy a macaron-rajongó népek szájában végezzék, de lesz macaronkészítő verseny is, ahol a legjobbak mérik össze tudásukat.

Bár nemzetközi trend- diktátorok és huhogók szerint leszálló ágban van a macaron, a szervezők (és mi is – a szerk.) úgy látják, hogy - harmadszor csatlakozva a nemzetközi  Macaron Naphoz -  szűnni nem akaró lelkesedés és érdeklődés övezi a "kis színest".  Szeretjük a macaront, mert finom, vidám, jókedvet ébreszt bennünk. Persze csak akkor, ha művelői odafigyelnek az alapanyagokra és nagy műgonddal, szeretettel készítik. Ezen a napon természetesen az igazán jó macaronokat szeretnék megmutatni és megszerettetni a szervezők. Ha a kiállitók közül csak a Four Seasons, a Sofitel, a Gerbeaud, a La Praline, a Rózsavölgyi vagy a Rosinante nevét dobjuk fel, már több magyarázatra nincs is szükség. Még annyit azért hozzátennénk, hogy idén a kávés vonalra is ráerősítenek a Madal-lal, a sós ízekről a Sarki Fűszeres gondoskodik, a "macaron életérzést" meg többek között Zólyomi Zsolt parfümőr és Lengyel Zsuzsi textil-bőrtervező adja meg. 

©

 A nemzetközi Macaron Napot egyébként szerte a világon mindig március 20-án tartják. A darált mandulából, cukorsziruppal felvert tojásfehérjéből készülő, különféle krémekkel töltött, a szivárvány minden színében mutatkozó kis süteménynek igazán nagy hagyománya - annak dacára, hogy a maccarone a XIV. században Velence környékén született -  Párizsban és New Yorkban van.

A Bálna Budapestben március 20-án megrendezendő GDF SUEZ Macaron Napról bővebben  itt 

Ha pedig otthon is megpróbálkoznánk vele, akkor íme az ajánlatunk

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!