Tortamesék az ország legnagyobb desszertasztalán

Tortamesék az ország legnagyobb desszertasztalán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igazi remekművek születtek az Alice Csodaországban tematikájú torta design versenyen, amit az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál keretein belül hirdettek meg a szervezők profi és hobbi cukrászok számára. A fesztivált november 8-9. között rendezik meg, mindkét napon kora délelőttől késő estig igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum aulája, ahol számos hazai cukrászat és cukrász mutatja be termékeit, kreatív alkotásait.

 

©

A néhány héttel ezelőtt meghirdetett torta design versenyre 35 pályamű érkezett, így nem volt könnyű dolga a zsűrinek. A szakmai zsűri tagjai: Horváth Eszter (SUGAR! Design cukrászda, cake designer), Osvárt Judit (Design Hét Budapest - project vezető),  Bakcsy Árpád ételfotós, Márk Szonja cukrász, blogger  valamint T. Nagy Tamás gasztronómiai szakértő. A hobbi cukrász kategória fődíjasa Fekete Veronika „Álomvilág” tortája lett, míg a profi kategóriában Pásztor Petra „Alíz Csodaországban” tortája vitte el a fődíjat. A fesztivál ideje alatt mind a 35 tortát, amelyek között vegán, paleo és cukormentes is van, megcsodálhatják a látogatók az ország legnagyobb desszertasztalán.

A SütniCake Sütemény és Torta Fesztivál ötlete abból az elgondolásból született, hogy hazánkban számos gasztro-tematikájú rendezvény közül választhatunk, mégis hiányzik egy elsősorban süteményeket és tortákat reprezentáló esemény. A fesztiválon a hagyományos sütemények mellett cupcake-ek és tartelettek a browniek, cake popok, macaronok, torták várják majd az édesszájúakat, hogy megkóstolják, vagy akár hazavihessék őket.

A Gasztroszínpadon népszerű gasztrobloggerek látványos bemutatói várhatóak, akik néhány titkos fortélyba is beavatják majd a közönséget. A SütniCake kiállítói is nagyszerű programokkal, várják a látogatókat. Igazi különlegesség Raj Ráchel marcipánkép kiállítása, de lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke és karamell dísz készítés, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyermekeknek marcipán figurázás.

A programhoz kapcsolódik az Iparművészeti Múzeum különleges kiállítása, melyen századfordulós cukrászati eszközöket és tárgyakat mutatnak be. 

Részletes információ:itt