szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetközileg ismert legnevesebb borszakértők és szakírók előtt mutatkozhatott be a Tokaji Borvidék és a Tokaji Aszú a minap a Monreux-ben megrendezett 7. nemzetközi Digitális Bor Kommunikációs Konferencián, ahol 12 neves tokaji pincészet borait is megkóstolhatták a részvevők.

  A Tokaj Kereskedőház Zrt. felkérésére a hazánkban élő Ronn Wiegand Master of Wine tartott előadást a svájci konferencia első napján. Az amerikai származású, évekkel ezelőtt Tokajban letelepedett nemzetközi hírű szakember bemutatta a Tokaji Borvidéket, ismertette az aszúkészítés jellemzőit, valamint 11 Tokaji Aszút és egy Tokaji Esszenciát mutatott be a közönségnek - adja hírül az Élelmiszer Online.

©

 „A kiválasztott borok a legjobb tokaji borok közül kerültek ki, amelyek a világ bármely piacán megállnák a helyüket, egyaránt  izgalmas tételeket kínálva a szakértőknek és a borértő fogyasztóknak” – hangsúlyozta Ronn Wiegand.

A 2008 óta évente megrendezett A Digital Wine Communications Conference olyan fórum, ahol a nemzetközi szinten jegyzett borszakértők és szakírók megvitathatják, hogy az új digitális kommunikációs eszközök és csatornák miként használhatóak fel a nemzetközi borértő közönség javára. A konferencia egyik fő támogatója a Vivino, amelynek erre a célra kifejlesztett – hasonló néven ismert -  mobiltelefonos applikációját világszerte több mint 6 millió borkedvelő fogyasztó használja heti-, vagy napi szinten arra, hogy a borokkal kapcsolatos árinformációkat és véleményeket megossza egymással. Adatbázisukban közel100 ezer borászat mintegy 3 millió fajta bora lelhető fel. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán tanácsadójának tanácsa: utasítsa Palkovicsot, hogy tárgyaljon az SZFE-s diákokkal

Orbán tanácsadójának tanácsa: utasítsa Palkovicsot, hogy tárgyaljon az SZFE-s diákokkal

A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"

Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"