szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Körtés, sárgabarackos és diós-csipkebogyós ízű tortakreáció jutott be a Magyarország Cukormentes Tortája verseny júliusi döntőjébe.

A verseny első zsűrizésén, a lajosmizsei Cukrász Juniálison az erdei gyümölcsök, a barack és a málna volt a sláger, de néhány extrém megoldás is felkeltette a zsűri figyelmét – mondták a szervezők kedden.

A tortákat anonim módon pontozta a zsűri. Fontos volt az összetétel, az alacsony szénhidrát- és kalóriatartalom és az innovativitás is.

A győztest július közepéig választják ki, a tortát augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezután az ország több cukrászdájában árulják majd.

Már negyedszer nevezhettek a cukrászok, sőt idén már a nem ipartestületi tagok is a hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortáikkal. A versennyel az alapítvány az ipartestület tavaly elhunyt elnökére, a kezdeményezés egyik életre hívójára, Pataki János cukrászmesterre emlékeznek.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben indította el, hogy a cukrászok új, izgalmas recepteket alkossanak, egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat és közben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!