szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az év legnagyobb somlóikóstolóját rendezik április 8-án a Gellért Szállóban, ahol húsz somlói borász kínálja több mint nyolcvan féle borát. Az esemény díszvendége Somló ikonikus borásza, az idén 90 éves Fekete Béla.

 Hazánk legkisebb borvidékének kiváló adottságait már a rómaiak is felfedezték, és a somlói korról korra vált fejedelmek, királyok, királynék becses italává. A fáma szerint Mátyás király sem vetette meg az itteni borokat, állítólag a visegrádi vár kútjából is somlói folydogált.

©

Ezúttal Budán inkább palackok tucatjaiból fog folyni Somló leve a Danubius Hotel Gellértben, ahol április 8-án, szombaton az év legnagyobb somlóikóstolóját tartják.

Nemcsak a borok, de a helyi borászok is odahagyják egy napra a Királyasszony Szoknyáját, és személyesen  töltögetik majd a poharakba a hegy levét. Így bizonyára a kóstolók mellé kedélyes kvaterkázás is járul. A somlói borászok mellett meghívott vendégek is érkeznek:Takács Lajos és Zsirai Kata Tokajból, Laposa Bence, Pálffy Gyula és Török Csaba pedig a Balatoni borvidékről. A különleges alkalom nagyrabecsült díszvendége: Fekete Béla, a “nagy borász, a somlói ász” és felesége.

A rendezvény keretében Somlóval kapcsolatos borszemináriumokon is pallérozódhatnak a vendégek. S természetesen az erre az alkalomra összeállított gasztrokínálat sem marad el.

 Részletes információ és jegyárak: itt

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: Senki nem mondja a családban, hogy az elején hittünk a náciknak

Doku360: Senki nem mondja a családban, hogy az elején hittünk a náciknak

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

És akkor a kasszások már többet nézik az órát, mint az árut

És akkor a kasszások már többet nézik az órát, mint az árut