Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

hvg.hu Gasztro

Európai édes élet

Állítólag Európa a legédesszájúbb kontinens. Mindenfelé igen emblematikus süteményekkel büszkélkednek a népek. Lássuk, hogy egy összeállítás szerint, mi is kerül feltétlenül a desszertes tányérokra.

MTI Gasztro

Bemutatkozott az idei Bocuse d'Or magyar csapata

A gyöngytyúk és a pisztráng lesz a Bocuse d'Or Lyon idei témája január 27-28-án; a világ legrangosabb szakácsversenyének magyar csapata Budaörsön pénteken számolt be az eddigi három hónapos felkészülés eredményeiről.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes téli leves - recept

Ilyen tájt valami melegségre vágyunk, még akkor is, ha pluszokat dönget a hőmérő, viszont órákon belül minden pocsék szürkébe képes váltani, nedves lesz és lehangoló. Csalóka tavaszidézés ide-oda, január van. Jöhet a leves, amiben megáll a kanál. Mi is egy ilyet választottunk, ráadásul a kevésbé favorizált holland konyháról, ami méltán nem híres, viszont ez a ronda leves igazán finom.

hvg.hu Gasztro

Lappföldi vodkakurzus a Belvárosban

A héten finn vodkamesterek látogattak Budapestre. Markku Raittinen és Pekka Pellinen egyenesen Lappföldről érkezett, hogy egy szakmai kurzus keretében beavassák a főváros legelismertebb bárjainak mixereit a finn vodka titkaiba.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

A csülökpörköltet is szereti Bourdain

Az Élesztőben jót sörözött, a New York kávéházban pedig bekebelezett egy négyfogásos menüt Anthony Bourdain, a világhírű amerikai séf. Mellesleg filmet forgatott a CNN-nek.

-gy- Gasztro

Gasztro trendek 2015

Helyi, helyben termesztett, fenntartható, egészséges, természetes - ezekkel a kulcsszavakkal operálnak a tengerentúlról érkezett idei profi gasztro előjelzések. De a sokszínűség jegyében helyet kérnek maguknak másféle gasztro jóslások is a globális kávézaccból.

Gy.Zs. Gasztro

Mit szólna Cseh Tamás a mai Bartók Béla úthoz?

Sovány, szomorkás fiú ácsorog a Gellért téren. Felhajtott gallérja alá befúj a szél. Jobbja a szívén, baljában gitár, lába előtt mécses. Szoborrá válva kémleli a Dunát. Mögötte az utca, ahol élt, s ahol az élet dübörög tovább. A Bartók Béla úton jártunk.

hvg.hu Gasztro

Bornaptár 2015

Meglepetéseket s újdonságokat biztos ez az év is bőven hoz a borkedvelőknek és gasztronautáknak. De van nem kevés olyan esemény, amit már most érdemes bejegyezni a naptárba, mert kár lenne elmulasztani.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes ragu - recept

Hogy mi is az a ragu? Se nem tokány, se nem pörkölt. S legfőképpen nem az, amit boldogult úrfi korunk menzakonyháin előszeretettel merőkanalaztak a szétfőtt tésztákra.

hvg.hu/ élelmiszer online Gasztro

Libamáj - a szabadság győzelme

Nem kifejezetten nemzeti eledel, de a kaliforniaiak is nagyon bírják a libamájat. Kis baj volt vele az elmúlt években, ám mostanra megszünt a nyomás. A gágogókat nem tömhetik, de a gyomrukat igen.

hvg.hu Gasztro

Tokajt ajánlja a Decanter

Gyönyörű világörökségi környezet, híres édes borok, nagyszerű ételek, káprázatos építészet, tökéletes kikapcsolódás - így ajánlja a tokaji borrégiót online portálján a nagytekintélyű Decanter.

T.S. Gasztro

Béke a konyhában

Az utóbbi évek egyik legnagyobb konyhai bestsellerét együtt jegyzi egy izraeli és egy palesztin szakács. Eddig nyolc nyelvre fordították le, az angol változata félmillió példányban kelt el az USA-ban és az Egyesült Királyságban.

hvg.hu Gasztro

Szeretjük a csirkét, de utána desszert

Átlagosan havi 1 millió egyedi felhasználó oldalletöltése alapján állította össze a 2014-es év hazai top 10 receptjének listáját a népszerű magyarországi gasztro oldal.

MTI Vállalkozás

Nagyon jól megy a Varga Pincészetnek

A Varga Pincészet tavaly 10,6 millió palack bort adott el belföldön, 1 millió palackkal többet, mint 2013-ban, összes értékesítése pedig 12 millió üveg volt az előző évi 10,6 millió után. A konszolidált nyereség 2013-ban 176 millió forint volt, 2014-ben pedig várhatóan 400 millió forint lesz.

hvg.hu Gasztro

Budapesti burger térkép

Nem semmi újévi ajándék burgerfanatikusoknak: elkészült az első nagy budapesti burger térkép. Bőven van hol, van mit böngészni, megbízható információk alapján.

T.S. Gasztro

Válságellenes konyha hazaiból

Vajon mi kerül az esztendő első elnöki fogadásain a moszkvai Kremlben az asztalra? Milyen a hatása a nemzetközi korlátozó intézkedéseknek Oroszország reprezentációjára? A kihívásra egyértelmű választ ad a Kreml főszakácsa, aki konyháját a hagyományos orosz ételekre alapozza.

1
27 28 29 30 31
234
Nem csak a virágárusoknak volt nagy üzlet a Valentin-nap, hanem a szállodáknak is

Nem csak a virágárusoknak volt nagy üzlet a Valentin-nap, hanem a szállodáknak is

Rosszkedv vagy depresszió? Vegyük észre időben a jeleket!

Rosszkedv vagy depresszió? Vegyük észre időben a jeleket!

Továbbra se vitték el a lottó ötöst, mutatjuk az e heti nyerőszámokat

Továbbra se vitték el a lottó ötöst, mutatjuk az e heti nyerőszámokat

Vagyonelkobzásra ítélték a férfit, aki biztosítási csalás miatt vágatta le a lábait a vonattal

Vagyonelkobzásra ítélték a férfit, aki biztosítási csalás miatt vágatta le a lábait a vonattal

Fizetne keveset, hogy kevesebb reklám legyen a YouTube-on? Hamarosan megteheti, tényleg jön a YouTube Lite

Fizetne keveset, hogy kevesebb reklám legyen a YouTube-on? Hamarosan megteheti, tényleg jön a YouTube Lite

46 vár mellett halad el a legújabb magyar kisvasút – felpattantunk rá

46 vár mellett halad el a legújabb magyar kisvasút – felpattantunk rá

Többet tesz az egészségéért, ha este zuhanyzik

Többet tesz az egészségéért, ha este zuhanyzik

Pompeji: a város, amelyet egykor a Vezúv, most a maffia pusztít

Pompeji: a város, amelyet egykor a Vezúv, most a maffia pusztít

Rosszkedv vagy depresszió? Vegyük észre időben a jeleket!

Rosszkedv vagy depresszió? Vegyük észre időben a jeleket!

A címlapról ajánljuk