Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Mindennap egy alma az orvost tényleg távol tartja?
Élet+Stílus

Mindennap egy alma az orvost tényleg távol tartja?

A gyümölcsök tele vannak vitaminokkal és más, az emberi szervezetnek hasznos tápanyaggal, de vajon ez elég lehet ahhoz, hogy beteljesüljön a népi bölcsesség, és mindössze napi egy alma elfogyasztásával egészségesek maradjunk?

MTI Gasztro

Egységes palackba töltik a szekszárdi borokat

A palackos borok egységes megjelenéséről állapodtak meg hétfőn szekszárdi borászok, borászokat tömörítő szervezetek és a város önkormányzata. Három szekszárdi borfajtát már jövőre egységesen hozhatnak forgalomba.

hvg.hu Kult

Ez a három legnépszerűbb romkocsma Budapesten

A divatos romkocsmákat, illetve a vendégek borhoz való viszonyát vizsgálta a Hilltop Neszmély Zrt. közösségi média kutatása, amelyből kiderül: a közösségi oldalakon az Ötkert romkocsmáról, a Szimpla és az Urimuri szórakozóhelyekről beszélnek a legtöbbet a felhasználók - közölte a kutatás adatait a Turizmus Online.

Kelemen Zoltán Gasztro

"Nem tudnék a kóstolás után sört inni" - interjú Gálné Dignisz Éva borásszal

„Érden volt 400 négyszögöl szőlőnk, amelyből 10-15 hektó bor termett évente. Gyerekkoromban a húgommal együtt befogtak a szüleim a szőlő körüli munkákba, de én már akkor is inkább az öreg bálványprésnél szorgoskodtam a legszívesebben” – jelzi Gálné Dignisz Éva, a négy egymást követő évben az év bortermelője címre jelölt szigetcsépi borász, hogy mostani sikereit már egész korán megalapozta. Az interjú eredetileg a HVG Bor és Utazás Plusz 2014 című kiadványban jelent meg.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes édes és savanyú szilvából - recept

Gombócból sokunknál csak a szilvás az igazi. S mi tagadás a szilvapálinkát sem vetjük meg. A szilva nagyon értékes és sokoldalúan felhasználható gyümölcs, pár hétig még frissen is élvezhetjük, de ízeit télre is üvegbe zárhatjuk.

hvg.hu Gasztro

Bevonult a magyar szürke Vajdahunyad várába

Hatökrös fogat, bika és békésen legelésző szürkemarhák foglalják el a Vajdahunyad várat szeptember 13. és 15. között. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete (MSzTE) második alkalommal rendezi meg a Szürkemarha Vigadalmat. A cél, hogy visszavezesse a fajtát a köztudatba és a magyar konyhákba.

hvg.hu Gasztro

Forrásvíz és különleges hordók: ezek a Jack Daniel's titkai

Egy kis barlangi forrás az egyik titka a Jack Daniel's whiskeynek, ezért nem lehetne ezt az italt a világ bármely más részén gyártani. A hagyaték egyre bővül – akárcsak a lepárlók, úgy a kádárműhelyek és a raktárak száma is emelkedik. A legújabb beruházás 100 millió dollárba kerül.

Tóth Sándor Gasztro

Hazafias BBQ és a Hősök Pohara

Katonákat, rendőröket, tűzoltókat etetnek, felhúzzák a nemzeti lobogót és délidőben eljátsszák a himnuszt. Küldetéstudat a grillcsirke és a sertésborda mellé.

MTI Gasztro

Háromszor felrobbantott étteremnek gyűjtenek a világ sztárséfjei

Pénzgyűjtő akcióba kezdtek Dánia és a világ egyik leghíresebb éttermének séfjei, hogy támogassák a háború sújtotta Szomáliában élő egyik kollégájukat, akinek modern, világszínvonalú étterme ellen már többször is robbantásos merényletet követtek el iszlám fundamentalisták.

MTI Gasztro

Megkóstolható Budapesten a városi méz

Városiméz-kóstolással, előadásokkal, tárlatvezetésekkel, kertmozival és A méhek világa című Oscar-díjra jelölt film vetítésével várja a vendégeket szombaton a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltatóban és a Műcsarnok hátsó teraszán Budapest első városi méhészete, a Közösségi Méz Projekt.

hvg.hu Gasztro

Magyarország legjobb lángosozói

Vénusz egész nyáron kereste az igazit. A vecsési Vera néni lett az, aki ha akarja, mostantól 1000 liter olajban fürödhet. De valószínűbb, hogy inkább lángost süt benne, ha már Magyarország kedvenc lángosozójaként vezeti a 2013-as toplistát.

Neubauer Judit Gasztro

Milyen a tökéletes bagett - és mi az a bahn mi?

Lehet, hogy dúl a kenyérháború Franciaországban, és mostanság éppen a kevésbé ropogós, sápadt bagett a trendi, de hogy a hagyomány élt, él és élni fog, az nem kétséges. A pékek tudják, milyen a tökéletes botkenyér. Mi is megcsinálhatjuk. Aztán építhetjük belőle a saját vietnámi szendvicsünket, a bahn mi-t, ami viszont a legújabb street food dili.

hvg.hu Gasztro

Az első nagydíjas magyar bor a világ legrangosabb versenyén

Megvan az első kategóragyőztes magyar bor a világ legpatinásabb borversenyén, a londoni Decanter World Wine Awards-on. A villányi Sauska Pincészet 2009-es évjáratú Cuvee 5 bora francia, olasz, kaliforniai, chilei, argentin és szlovén vörösborokat utasított maga mögé a seregszemlén, amelyre idén rekordszámú, 14 362 bort neveztek.

1
70 71 72 73 74
234
Ahol már bevezették a kórházakban a Martha-szabályt, ott 57 életet sikerült vele megmenteni

Ahol már bevezették a kórházakban a Martha-szabályt, ott 57 életet sikerült vele megmenteni

Újabb riválist kap a Google Chrome, saját böngészőt ad ki a Perplexity 

Újabb riválist kap a Google Chrome, saját böngészőt ad ki a Perplexity 

Szijjártó Péternek az EU-ról is az oroszok jutnak eszébe

Szijjártó Péternek az EU-ról is az oroszok jutnak eszébe

Sebastian Coe szerint lehet visszaút az oroszoknak az olimpiára

Sebastian Coe szerint lehet visszaút az oroszoknak az olimpiára

Több ezer titkosszolgálati dolgozó lába alól húzzák ki a talajt, az új törvény alapján kuss lesz a nevük

Több ezer titkosszolgálati dolgozó lába alól húzzák ki a talajt, az új törvény alapján kuss lesz a nevük

Volt NATO-főtitkár: Ukrajna számára a legnagyobb biztonsági garancia a NATO-tagság lenne

Volt NATO-főtitkár: Ukrajna számára a legnagyobb biztonsági garancia a NATO-tagság lenne

Budapesten tárgyal Orbán Viktorral az Európai Tanács elnöke

Budapesten tárgyal Orbán Viktorral az Európai Tanács elnöke

Mintha találkoztatok volna már egy másik életben

Mintha találkoztatok volna már egy másik életben

Meghalt az utas a repülőgépen, beültették a holttestet egy házaspár mellé

Meghalt az utas a repülőgépen, beültették a holttestet egy házaspár mellé

A címlapról ajánljuk