Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A hamburger világkarrierje vitathatatlan, még ha olykor rossz hírét is keltik penészfoltok vagy lóalkatrészek okán. A Kárpátok büszke bércei sem bírták visszatartani, mára mi is húspogácsa nagyhatalom vagyunk. Így a legszigorúbb ítészek se halogathatták tovább, megadták magukat a kor parancsának: elkészült a Gault&Millau- Bűvös Szakács nagy hamburger tesztje.
Az első, laboratóriumban, őssejtből tenyésztett hússal töltött zsemlét a héten szolgálják fel Londonban. Előállítása mintegy 250 ezer font, azaz több mint 86 millió forint lesz.
Penészes volt azt a hamburger, amelyet a békéscsabai McDonald's-ban kapott az egyik vendég – írja az Index. Az ételről fotót készítettek, majd visszavitték. A cég kommunikációs vezetője szerint a hamburgert független laboratóriumi vizsgálatra viszik.
A boltokban árult üveges pestók harmadát nem találta megfelelő minőségűnek Németországban egy fogyasztóvédelmi ellenőrzés. Akadt a kínálatban baktériumokkal fertőzött, rossz ízű és silány hozzávalókból készült termék is.
A csuka finom, de bosszantó hal, mert töméntelen szálka van benne. Ha viszont az embernek beúszik a háztartásába, mégis csak valamit kezdeni kell vele. Serpenyő és telefonos segítség helyett a robotgéphez fordultunk. Így született a halburger, halkanapé, halkrémes pirítós torony vagy ahogy tetszik majd nevezni.
Egyre népszerűbbek az ízesített tejek külföldön és itthon is. Magyarországon a kakaós a kedvenc, de a kávés, a karamellás és a madártejes íz is népszerű – derül ki a Tetra Pak felméréséből.
Forró nyári, perzselő napokon igen jólesik egy kis hűsítő, jégbe dermedt desszert. S nem kell érte egyetlen cukrászdában sem sorban állni, a fagyos édesség, a parfé otthon is könnyedén elkészíthető számos ízvariációban.
Az idei nyár várhatóan legforróbb hétvégéjén több mint 50 kiállító várja a VinCE Balaton borfesztivál látogatóit a füredi Vitorlás téren és a Tagore sétányon, hogy a befutóban együtt köszönthessék a 45. Kékszalag Laptop.hu Nagydíj indulóit is.
Zöld címkéjű kólát dobott piacra Argentínában a Coca-Cola – írja a Daily Mail. Kolumbiában pedig a kólagyár jégből készült üvegben hozza forgalomba termékét.
A Kentucky Fried Chicken (KFC) amerikai gyorséttermi hálózat jégkockái Pekingben 13-szor több baktériumot tartalmaznak, mint a WC lehúzásához használatos víz és 20-szor többet az országos szabvány szerint elfogadhatónál - jelentette a kínai központi televízió (CCTV) a hétvégén.
Július 25-28. között, a Forma–1 Magyar Nagydíj idején rendezik meg az Origo Buborék Fesztivált. Champagne-ok, pezsgők, cavák, proseccók és habzóborok széles választékát kóstolhatják végig a látogatók a négy nap során.
Hódmezővásárhely után nemrég Szegeden is megnyitott a kimondottan pörköltekkel foglalkozó üzlet. A boltban marha-, birka-, zúza-, pacal- és sertéspörköltet is vásárolhatunk 2-3 fős adagokban elcsomagolva.
A nyár a házibulik, a grill- és kertipartik igazi szezonja, azt viszont a legtapasztaltabb házigazdák is tudják, hogy egy ütős buli megszervezése csöppet sem egyszerű feladat. Íme néhány tipp és egy hűsítő tequilás koktélrecept a magabiztos vendéglátáshoz.
A konyhában nagyon nem mindegy, hogy milyen évszakot írunk. Ma már a legtöbb étterem évszakonként, sőt, sokszor ennél gyakrabban, akár hetente is a szezonális kínálatnak megfelelően változtatja aktuális étlapját. Miért ne tennénk ezt otthon is? Felmerül azonban a kérdés, hogy egyáltalán mikor, mit érdemes főzni és mire készüljünk fel, ha nyáron szeretnénk megállni a konyhában a helyünket. Ehhez ad segítséget Bereznay Tamás séf. Nyári tippek és trükkök.
A McDonald's mellett idén nyitotta meg első kávézóját a Starbucks amerikai vállalat a kommunista országban, olyan márkákat követve, mint a Subway vagy a Pizza Hut.
Az iskolai végzettség emelkedésével nő a napi kávézgatás száma, a fiatalok egynegyede naponta iszik valamilyen kávét, egyharmaduk pedig rendszeres kávéfogyasztónak nevezhető. Fény derült a magyarok kávézási szokásaira.