MDF: kezdődjön egyeztetés az egykulcsos adóról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az MDF arra kéri a kormányt és a parlamenti pártokat, hogy haladéktalanul kezdjenek egyeztetést az egykulcsos adóról - közölte Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke.

A Magyar Demokrata Fórum arra kéri a kormányt és a parlamenti pártokat, hogy a sikeres nemzetközi példákra figyelemmel haladéktalanul kezdjék meg az egyezetéseket az MDF által is szorgalmazott egykulcsos személyi jövedelemadó mielőbbi bevezetéséért - olvasható a közleményben.

Dávid Ibolya megfogalmazása szerint térségünkben már szinte egyedül a magyar kormány megy szembe "Don Quijote-i konoksággal" a kor követelményeivel. Az MDF álláspontja az, hogy a kormány politikája zsákutcába vezet, amelynek eredményeképpen Magyarország hamarosan behozhatatlan lépéshátrányba kerül a térség többi országával szemben - tette hozzá. 

A pártelnök közölte: Bulgária, Észtország, Szlovákia és Románia példája egyértelműen bizonyítja, hogy az egykulcsos adó és a kimagasló gazdasági fejlődés valóban összefügg. Megjegyezte, hogy a kelet-közép-európai térségből Csehország is követni kívánja "a sikeres európai trendet".

A 2006-os tavaszi kampányban az MDF mellett az SZDSZ is fontosnak tartotta az egykulcsos adó bevezetését.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter tavaly októberben arról beszélt, hogy 2009-től az egykulcsos adót kell erőltetni. A miniszter azzal érvelt, hogy az egykulcsos adó eleinte többszáz millió forintos állami bevételkiesést okoz majd, utána azonban kifehéríti a gazdaságot.