Jövőre elektronikus étkezési jeggyel fizethetünk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hagyományos papíralapú étkezési utalványok helyett elektronikus kártyákra épülő rendszert vezet be a Pannon Tikett Kft. A hagyományos étkezési jegyeket jövőre válthatja fel a kártyaalapú elektronikus megoldás. A cég komoly piaci részesedés megszerzését reméli a 1,1 milliárd forintos beruházástól.

Ma az aktív munkavállalóknak több mint 60 százaléka, csaknem 2,5 millió ember kap étkezési hozzájárulást, egyelőre papírutalványon; a piac forgalma az idén várhatóan eléri a 120-160 milliárd forintot.

Az elektronikus kártya szinte teljesen megszünteti a munkaadó és az elfogadóhely adminisztrációs terheit és a vállalat ügyvezető igazgatója, Stefanov Emil szerint így csökkenthetők a hamisítás okozta anyagi károk is.

A Pannon Tikett 2008. január elsejével vezetné be az elektronikus utalványrendszert, jelenleg a tesztelések zajlanak. Stefanov Emil abban bízik, hogy jövőre 10-15 százalékos piaci részesedést érnek el a teljes hazai utalványpiacon. A cég a következő két évben 1,1 milliárd forintot szán az új rendszer fejlesztésére és kiépítésére, s terveik szerint a beruházás öt éven belül térül meg.

A jelenleg start up fázisban lévő Pannon Tikett 2006 februárjában alakult, 90 százalékban egy magyar beruházási cég, a Garage Kft. és 10 százalékban a menedzsment tulajdonában van.

A hazai utalványpiac forgalmának 65-70 százalékát ma három univerzális utalvány-kibocsátó cég, az Accor Services, a Sodexho és a Chéque Déjeuner bonyolítja, míg 30-35 százalék az áruházláncok saját utalvány-kibocsátásából származik.