Ezreket bocsáthatnak el a londoni Cityben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hat és félezer bróker és pénzügyi dolgozó veszítheti el állását a jövő év végéig a londoni Cityben a hitelpiac beszűkülése, a csökkenő számú magánbefektetői megbízások és a vezető brit jelzálogkölcsönző, a Northern Rock válsága miatt - jósolják brit elemzők.

Egy pénzügyi kutatóintézet, a CEBR szerint az állásvesztések mintegy harmadára a befektetési bankoknál kerülhet sor. Ugyanakkor az úgynevezett alapkezelőknél is csökken majd a létszám, több mint másfélezer dolgozóval.

Az értékpapírokkal foglalkozók közül, mivel megcsappan a részvényforgalom, több mint ezren kényszerülhetnek állásuk elhagyására.

A Sky rádió hírszolgálata szerint azonban a foglalkoztatási mérleg még ezzel együtt is kedvező marad a City számára, mivel az elmúlt években a pénzügyi szektor fellendülése itt mintegy 11 ezer új álláshely létrejöttével is járt. A nagy létszámú távozást azért sem fogja túlságosan megérezni a londoni City, mert ott összesen 300 ezren dolgoznak, és jobb időkben általában igen gyors és nagy nagyszámú munkaerő-felvétel jellemzi a nemzetközi pénzvilág központját.