A Mol együttműködési megállapodást ír alá az indiai ONGC-vel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Mol Nyrt. pénteken olajipari együttműködési megállapodást ír alá az ONGC indiai olajvállalattal - közölte a Mol pénteken.

Az aláírásra Gyurcsány Ferenc miniszterelnök indiai látogatása keretében kerül sor. Az ONGC (Oil and Natural Gas Corporation Limited) indiai állami olaj- és gázipari vállalat, amely érdekeltséggel rendelkezik mind az indiai és nemzetközi kőolaj és földgáz kutatás-termelésben, kőolaj-feldolgozásban és szállításban, mind a cseppfolyósított földgáz előállításban és a petrolkémiai szegmensben.

Az együttműködési megállapodás keretében a felek közösen vizsgálnak indiai és nemzetközi kutatás-termelési lehetőségeket, és együttműködnek a kutatás-fejlesztés és szakember-csere területén. A tájékoztatás szerint a megállapodás az első lépés afelé, hogy India első számú olajipari vállalata a Mol stratégiai partnerévé váljon. Ennek megvalósulása esetén a két cég 20-20 millió dollárral beszállhatna a másik fél kutatási és termelési tevékenységébe.

Áldott Zoltán, a Mol Kutatás-Termelés Divíziójának ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: "Ezt a megállapodást az első lépésnek tekintjük azon az úton, amelynek célja a két vállalat hosszú távú együttműködése mind az indiai, mind a nemzetközi kutatás-termelési tevékenységben. Remélhetően ennek első eredményei a hosszabb előkészítő munkát követően a közeljövőben kézzel foghatók lesznek."