Ötéves mélyponton járt a BUX

Utolsó frissítés:

Ötéves mélyponton is járt pénteken a BUX, az index azonban visszakapaszkodott nap végére, az OTP kurzus 13 százalékot mozgott ma.

Hatalmasat emelkedett délután a BUX. A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe délután fél kettőkor még 7 százalékos mínuszban is járt, több mint 100 ponttal 10 000 alatt, innen azonban jó 500 pontot visszakapaszkodott, s végül 2,5 százalékos mínuszban zárt 10 380,5 ponton.

Századfordulón az OTP

A vezető részvények mindegyike pirosban fejezte be a napot, de a kora délután mélységekhez képest végül „egész jól” zártak. Sőt a Mol a zárószakasz előtti percekben még enyhe pluszban is volt, igaz végül az olajipari cég is 1,8 százalékos visszaeséssel zárta a hetet 8905 forinton. Az OTP is egészen összeszedte magát nap végére, a bankpapír a kora délutáni órákban még 1600 forint alatt is forgott, végül azonban 1800 forintig visszakapaszkodott, s ez csak 0,55 százalékos visszaesést jelent. Hajszálpontosan ennyit esett az MTelekom is, amely végül 539 forinton fejezte be a kereskedést, (ez jó 7 százalékkal magasabb a napi mélypontnál). A legrosszabbul pénteken a Richter járt: a gyógyszeripari cég papírjai majd 6 százalékkal 24 450 forintra gyengültek.

Nagy forgalom

A forgalom egyébként némileg meghaladta az idei 14,2 milliárdos átlagot, ma összesen 18,4 milliárd értékben adtak-vettek részvényeket a BÉT-en. A legnagyobb tételben OTP papírokkal kereskedtek, a bankpapír adta a teljes forgalom majd 70 százalékát.

Ecoline