Bővíti szolgáltatóközpontját az IBM Magyarországon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új épületszárnyat nyitott székesfehérvári szolgáltatóközpontjában az IBM; a bővítés a szolgáltatások körét is érinti majd, a beruházáshoz a cég 500 millió forintos uniós támogatást kapott.

A magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség, az ITD Hungary szerdai közleménye szerint a vállalat a vevői igények bővülése miatt döntött a meglévő központ fejlesztése mellett.

A nemzetközi feladatokat ellátó központ bővítésével 290 új, döntő többségében magasan kvalifikált munkahely jön létre Magyarországon. A beruházáshoz az IBM Data Storage Systems Kft. 500 millió forintos uniós támogatást kapott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának "nemzetközi szolgáltató központok létrehozására és fejlesztésére" című kiírásából.

A vállalat székesfehérvári, a számítástechnikai szoftverrendszerek távfelügyeletével foglalkozó központja immár tíz éves múltra tekint vissza. A mostani bővítés a szolgáltatások körét is érinti majd. A közlemény szerint Magyarországon 2000 táján jelentek meg az első regionális szolgáltató központok. Eddig mintegy 50 telepedett le Magyarországon, mára már több mint 20 ezer embert foglalkoztatnak. A nagyobbak – így a most bővítő IBM is – egyenként 500-1700 munkahelyet teremtettek. „A szolgáltatóközpontok szerepe a jelenlegi helyzetben felerősödik, hiszen ezek a központok a vállalatcsoporton belül javítják a hatékonyságot, s így költségmegtakarítást eredményeznek. Magyarország iránt e téren továbbra is élénk az érdeklődés” – fejtette ki Kilián Csaba, az ITD Hungary befektetési igazgatója a közleményben.

Az ITD Hungary jelenleg hét szolgáltató típusú beruházás Magyarországra telepítésével kapcsolatban folytat tárgyalásokat; amennyiben ezek mind itt valósulnak meg, úgy 3000 új munkahely létesülhet.