Július 26-tól utalja a reálhozamokat az ING

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az ING Nyugdíjpénztár július 26-án kezdi a reálhozamok utalását, a tb-rendszerbe visszalépő tagjai átlagosan 132 885 forintra számíthatnak - közölte a kassza.

A közlemény ismerteti: visszalépő tagjai számára az ING 49 milliárd forintnyi reálhozamot és 5,6 milliárd forint tagdíj-kiegészítést fizet ki július 26-ával kezdődően. Összesen 412 820 személy - a visszalépők 82 százaléka - kap reálhozamot, átlagosan 132 885 forintot.

Az ING Nyugdíjpénztárból 503 073-an döntöttek úgy, hogy visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, közülük 399 546-an végig az ING Nyugdíjpénztárnál voltak tagok, 103 527-en más pénztáraktól átlépve csatlakoztak a pénztárhoz. A tőkére vetített reálhozam átlagos értéke azoknál, akik végig az ING Nyugdíjpénztárnál gyűjtötték megtakarításaikat, 14,1 százalék, a más pénztáraktól átlépőknél 12 százalék volt. A tagok nagy száma miatt a pénztár két ütemben intézi a kifizetéseket: a július 26-ával kezdődő első ütemben mintegy 42 milliárd forint kiutalása kezdődik meg, s a teljes folyamat várhatóan augusztus 15-ig lezárul - közölte a kassza.

A közleményből kiderül, az ING is szeretné, ha a visszalépő pénztártagok nála fektetnék be a reálhozamot. A pénzügyi csoport az ING Nyugdíjpénztár önkéntes nyugdíjpénztári ágazata mellett az ING Biztosító három új eszközalapját ajánlja, amelyek döntően a nyugdíjpénztári befektetési portfólióknak megfelelő befektetési lehetőségeket tesznek elérhetővé.

E megoldások a biztosító bármely forintalapú termékéhez választhatók, és a nyugdíjpénztári portfóliókhoz hasonlóan különböző időtávhoz különböző kockázatú befektetési csomagokat társítanak. Mindhárom eszközalap aktívan menedzselt, ami azt jelenti, hogy az ING Vagyonkezelő szakemberei folyamatos elemzések alapján döntenek a befektetések összetételének alakításáról, így a portfóliók úgy "reagálnak" azonnal a piaci eseményekre, hogy az ügyfelek részéről nem igényel külön odafigyelést - ismerteti a közlemény.