Fellegi: csak informálisan egyeztettünk az IMF-fel

Fellegi: csak informálisan egyeztettünk az IMF-fel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Informális megbeszélés" volt a felek egybehangzó szándéka szerint tegnap a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európia Unió és a magyar delegáció között Fellegi Tamás, a magyar tárgyalódelegáció vezetője szerint.

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter közleményében azt írta, a találkozó célja csupán a kapcsolatfelvétel, az érdemi tárgyalások menetrendjének és tematikájának előzetes egyeztetése volt, azonban a megbeszélés világossá tette a felek számára az álláspontokat, "így a magyar kormány azok ismeretében készülhet fel a jövőbeni tárgyalásokra".

Fellegi Tamás hangsúlyozta, mivel "informális egyeztetés, és nem formális tárgyalási forduló zajlott, így a hivatalos tárgyalási folyamat megszakításáról nem lehet szó". A magyar tárgyalódelegáció vezetője azt is közölte, hogy a kormány a napokban megkapta az Európai Központi Bank hivatalos állásfoglalását a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvénytervezet kapcsán, az abban foglalt javaslatok feldolgozása és beépítése pedig jelenleg folyamatban van.

©

"A magyar delegáció továbbra is kész az előfeltételek nélküli tárgyalásra, felajánlva az IMF és az EU szakértői számára a tartalmi egyeztetést az együttműködés elemeiről és a jövőbeni megállapodás pénzügyi, makrogazdasági és politikai vonzatairól" - írta közleményében Fellegi, emlékeztetve arra, hogy az IMF és az EU által biztosítandó védőháló formájáról, nagyságrendjéről és feltételeiről a tárgyalási folyamat eredményeként születhet megegyezés.