Egy Mónika nevű nő vezeti az adósok toplistáját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Horváth Mónika Zsuzsannának bírságokkal együtt 3,51 milliárd forintra rúg a tartozása. Állítólag visszaéléseket követtek el a külföldön élő nő nevével.

2012 végén 3870 magánszemélyt tartott nyilván a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelentős adótartozással - adta hírül a Hír24. A lista tagjai 180 napja legalább 10 millió forinttal tartoznak a hatóságnak. A jelentős adótartózást felhalmozó cégek száma kisebb - 1768 -, ám tartozásuk fejenként meghaladja a 100 millió forintot.

A listán szerepel a tavalyi rekorder, Horváth Mónika Zsuzsanna, akinek bírságokkal együtt 3,51 milliárd forintra rúg a tartozása. A listán csak cégek követik a nőt.

A rekordert a NAV nem találja üllői lakcímén, a pletykák szerint valahol külföldön él. Arról is hallani, hogy a nő ártatlan, csak visszaéléseket követtek el a nevével - állítólag az ügyben már feljelentést tettek a rendőrségen.

A feketelista.hu portál azt írta, hogy jelenleg 336 700 végrehajtás van folyamatban, ami 2,5 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor volt. Az eljárásoknál beszedendő 873 milliárd forintos adótartozás pedig 14,8 százalékkal magasabb a múlt évinél.

A NAV adatbázisában 1 millió 670 ezer olyan cég, illetve magánszemély neve szerepel, akik összesen 1962 milliárd forint adó befizetésével tartoznak. Ez 253,4 milliárd forinttal kevesebb, mint egy évvel korábban.