NGM: mindenki legyen résen, aki pénztárgépet vesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nemrég több vállalkozás megtévesztő eszközökkel reklámozta saját, de engedéllyel nem rendelkező pénztárgépét – erre hívták fel a figyelmet hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. A tárca azt kéri: aki tud ilyen esetről, haladéktalanul jelezze azt a [email protected] címen.

Az online pénztárgépek forgalmazásához a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal engedélyére van szükség, csak az itt engedélyeztetett berendezéseket használhatják a kereskedelmi vállalkozások, vendéglátóhelyek.

A Nemzetgazdasági Minisztérium üdvözli azon gyártói törekvéseket, amelyek a mihamarabbi piacra jutásra irányulnak, de „határozottan elutasítja azokat a tisztességtelen megnyilvánulásokat, amelyek arra engednek következtetni, hogy a minisztérium bármely gyártót kiemelt figyelemben részesítene” – fogalmaznak a közleményben, amely szerint a tárca elhatárolódik az engedéllyel nem rendelkező pénztárgép gyártóktól és forgalmazóktól.

Közölték azt is, hogy a minisztérium információi szerint a közelmúltban több vállalkozás megtévesztő eszközökkel hirdette saját, de még nem engedélyezetett termékét, ami nem felel meg a valóságnak. Emellett egyes cégek politikai támogatásra hivatkozva kínálnak pénztárgép csomagokat e-mailben, illetve honlapokon keresztül, melyek megjelenése és tartalma félrevezető lehet az érintett ügyfélkörnek.

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalhoz eddig öt forgalmazási engedély iránti kérelmet nyújtottak be, amelyek értékelése tart – tették hozzá.

Aki a pénztárgépekkel kapcsolatban visszaélést észlel, haladéktalanul jelezze azt az [email protected] címen, hogy a tárca megtehesse a szükséges lépeseket – kéri az NGM.