Magyarországon marad a külföldi nagybank

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az elmúlt években elszenvedett veszteségek ellenére az Intesa Sanpaolo elkötelezett Magyarország iránt - közölte a bank hétfőn.

Veszteségei ellenére a CIB Bank anyabankja, az Intesa Sanpaolo elkötelezett Magyarország iránt, és leánybankjánál folyamatban van az átszervezés, hogy visszatérjen a nyereséges működéshez – közölte az Intesa Sanpaolo hétfőn a Dow Jones hírügynökséggel. A CIB Bank kommunikációs osztálya a hvg.hu-val közölte: továbbra is folytatja a tevékenységét Magyarországon és jelenleg azon dolgozik, hogy véglegesítse új üzleti stratégiáját annak érdekében, hogy fenntartható nyereséggel tudjon újra működni. Az új üzleti stratégiáról a megfelelő időben adnak részletes tájékoztatást. Az átszervezés a következő években is folytatódik, és a pénzintézet az ügyfelek igényeihez és a változó környezethez igazítja működését.

Carlo Messina, az Intesa vezérigazgatója korábban közölte, a bank növekedni akar azokban az országokban, amelyekben már jelen van, beleértve Magyarországot is. A CIB Bank az egyik legnagyobb kereskedelmi bank Magyarországon, és idén 57,7 milliárd forint veszteséget szenvedett el az első fél évben a tavalyi 151,87 milliárd forintos veszteség után. A veszteségek oka elsősorban a bankadó és a kedvezményes végtörlesztés volt tavaly év elején. A hitelezési veszteségek miatti céltartalékképzésre az Intesa tavaly 101,7 milliárd forintot juttatott a banknak, amit idén az első félévben további 36,5 milliárd forint tőkejuttatás követett.