Kevés lesz a kaja? Együnk szöcskét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet szerint 50 éven belül globális éhínség jöhet, mindezt pedig úgy tudjuk kivédeni, ha már proteinforrások után nézünk. Ezek pedig a rovarok lehetnek, már folynak is ilyen irányú kísérletek.

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) szerint 50 éven belül globális éhínség jöhet, mindezt pedig úgy tudjuk kivédeni, ha már proteinforrások után nézünk.– írja a Quartz. Ezek pedig a rovarok lehetnek.

Indiai kutatók már jelenleg is vizsgálják, hogy milyen hatással vannak az ehető rovarok az ember étkezésére, helyi törzseken végeznek megfigyeléseket. A FAO eközben már egy 2013-as jelentésben is felhívta a figyelmet arra, hogy a rovarok pótolhatnak egyes húsféléket. A jelentés megjegyzi, hogy India egyes területein a rovarok már most is a táplálkozás részét képezik. A fogyasztott rovarok közé tartoznak a tücskök, hernyók, termeszek és szöcskék.

A FAO szerint a megoldás az elkerülhetetlen élelmhiányra az lehet, hogy rovarfarmokat hoznak létre, és elkezdik megbarátkoztatni az embereket a rovarevéssel. A FAO szerint már most is mintegy 2 milliárd ember étkezésének részét képezik a rovarok.

A lehetséges további hatásokról ide kattintva lehet többet olvasni.