Üzemeltetőt válthatnak az online pénztárgépek tulajdonosai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az NGM egy javaslata szerint lehetővé válna az adóhatósághoz bekötött online pénztárgépek könnyebb bérlése, illetve a már megvásárolt gépek esetében az üzemeltető váltása.

Lehetővé válna az adóhatósághoz bekötött online pénztárgépek könnyebb bérlése, illetve a már megvásárolt gépek esetében az üzemeltető váltása is a Nemzetgazdasági Minisztérium szakmai vitára bocsátott rendeletmódosító javaslata szerint – írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

A lap szerint a tervezet értelmében a cserepénztárgép üzembe helyezése, a NAV informatikai rendszerével való összekapcsolása egyszerűen és gördülékenyen valósulhat meg, ami azért fontos, hogy a gépcsere ne okozzon fennakadást az üzlet működésében. Ilyen helyzet jellemzően akkor állhat elő, ha a pénztárgép forgalmazójának műszaki hiba miatt cseregépet kell biztosítania a kereskedőnek. Az üzembe helyezett pénztárgép más üzemeltetőhöz rendelésének lehetőségével az online kassza bérbeadása is lehetővé válik, akár az adóügyi ellenőrző egység cseréje nélkül – írta a Napi Gazdaság.

Novák Zoltán, a Magyar Pénztárgépszövetség elnöke a lapnak elmondta: a szakma csak a technikai jellegű módosításokat tartalmazó tervezettel találkozott, ezért azt nem tartja valószínűnek, hogy még az idén megjelenne az online kasszák használatának kiterjesztéséről szóló módosítás.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az újság megkerésésére azt közölte, hogy a kiterjesztésről szóló döntést megfelelő előkészítés után hozzák meg, és a részletekről hamarosan tájékoztatják a sajtót.