Ki sem hallgatták Tarsoly Csaba személyi titkárát

Ki sem hallgatták Tarsoly Csaba személyi titkárát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgatta ki a nyomozó hatóság Tarsoly Csaba személyi titkárát, Mikuska Zoltánt - válaszolta Polt Péter egy írásbeli kérdésre.

Nem merült fel adat arra, hogy Mikuska Zoltán, Tarsoly Csaba volt Quaestor-vezér személyi titkára bármiről is tudna, vagy hogy a feltárt bűncselekményekben bármilyen módon közreműködött volna, ezért a nyomozó hatóság sem gyanúsítottként, sem tanúként nem hallgatta ki - ezt válaszolta Polt Péter legfőbb ügyész Szabó Szabolcsnak, az Együtt parlamenti képviselőjének írásbeli kérdésére.

Szabó Szabolcs kérdésében azt írta, mivel Mikuska Zoltán Tarsolynak a személyi titkára volt, ezért számos olyan dolgot tudhat, amely segítheti a nyomozást, de Polt válaszában kategorikusan kijelentette, hogy "a beszerzett bizonyítékok értékelése során nem merült fel adat arra, hogy Mikuska Zoltán az ügy megítélése szempontjából jelentős bizonyítandó tényről tudomással bírna".

Szabó Szabolcs kitért arra is, hogy "sajtóhírek szerint Tarsoly Csaba nevezett pozíciót betöltő munkatársa személyes, magánéleti kapcsolatot ápolt a Quaestor-botrány idején a Legfőbb Ügyész úr lányával. E magánéleti körülmény azért fontos, közérdekű információ, mert érintetté teszi közvetlenül is a vádhatóság vezetését az ügy felderítésének körülményeiben" - írta Szabó, aki hozzátette, egy Szigetvári Viktor által korábban indított per során Polt Péter jogi képviselői sem cáfolták a magánéleti kapcsolatot Polt lánya és Mikuska között. Polt a Szabónak adott írásbeli válaszában nem tért ki erre.

Hozzászólások