Mészáros Lőrinc megpróbálta kimagyarázni az adriai villáját

Mészáros Lőrinc megpróbálta kimagyarázni az adriai villáját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megkérdeztük írásban a felcsúti polgármestert, hogy valóban övé-e a horvátországi Ugljan szigetén épített villa, amelyről múlt héten írtunk. Figyeljük az okfejtést!

Múlt pénteken Zadarski.hr című horvát lap nyomán írtuk meg, hogy Ivan Rakitic, a Barcelona sztárja családjával érkezett nyaralni egy Zadartól nem messze lévő tengerparti csodavillába, amely a lap szerint az eszéki klub, vagyis az NK Osijek tulajdonosáé, azaz Mészáros Lőrincé. A lap paparazzo-fotókat közölt a beköltöző focistáról, mi pedig megmutattuk, hogy hogyan néz ki a luxusvilla, ahová beköltözött. És azt is megírtuk a villa építőjére hivatkozva, hogy az ingatlan tulajdonosa Mészáros Lőrinc. Ő úgy emlékszik, hogy a luxusnyaralót évekkel ezelőtt építették, de a gázszerelőből lett magyar milliárdos csak tavaly vette meg, 2,2 millió euróért, azaz csaknem 700 millió forintért. A kivitelező azóta is referenciaként használja a Villa Mariát, képeket is közölt róla.

©
©

A felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatában valóban szerepel egy horvátországi ingatlan, de az Vir szigetén van, nem Ugljanon. Valószínűleg tehát nem a tengertől ötven méterre található, kétszintes, medencés villa van benne Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatában.

A hvg.hu megkereste Mészáros Lőrincet is a villa ügyében. Telefonon nem értük el, így írásban küldtük el a kérdéseinket, amelyekre a hivatala kedden válaszolt írásban.

Azt kérdeztük a felcsúti polgármestertől, valóban az ő tulajdona-e a Villa Maria, és valóban 2,2 millió euróért vette-e korábban, ahogy a kivitelező állította. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az Ugljanon szereplő villát miért nem szerepeltette vagyonnyilatkozatában, amelyben a Viren található nyaralóját viszont benne van.

„Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozata pontos és szabályos. Bizonyos televíziós híradásokban és honlapokon megnevezett horvátországi villa Mészáros Lőrincnek nem a személyes vagyona, hanem egy cég tulajdonában áll, amelyben polgármester úrnak tulajdonrésze van. Az említett cég, és az abban való tulajdonrésze pedig szerepel a polgármester úr vagyonbevallásában” – olvasható a rövid válaszban.

Rákérdeztünk a Zadarban állomásozó jachtról is, amely a lapok szerint ugyancsak a felcsúti polgármester tulajdona, erre azonban nem jött válasz, így a vízi jármű értékéről sincs egyelőre biztos információ.

Rakitic nyaralása egyébként nem tartott sokáig, mert huligánok kövekkel dobálták meg az épület ablakait, a focista pedig a családjával együtt eljött onnan. Mészárosék nem válaszoltak arra a kérdésünkre, hogy a felcsúti polgármester tud-e a kődobálásról, illetve arról, mekkora kárt okoztak azzal a huligánok.

Hozzászólások