NAV-osok és egy ügyész kezén kattant a bilincs

NAV-osok és egy ügyész kezén kattant a bilincs

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Milliós nagyságrendű kenőpénzt fogadtak el a gyanú szerint a kedden őrizetbe vett adóhatósági dolgozók, valamint egy ügyész és egy ügyvéd.

Korrupció gyanúja miatt vette őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal három hivatásos állományú tagját, egy helyi ügyészségi ügyészt és egy ügyvédet a Központi Nyomozó Főügyészség – közölték kedden késő este.

A Központi Nyomozó Főügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben. A gyanúsítottak milliós nagyságrendű összegeket fizethettek egy csoportnak, melynek tagja volt a NAV három munkatársa, egy ügyvéd és egy helyi ügyészségi ügyész. A pénzért cserébe bűnügyi információkat adtak ki.

A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai kedden 14 helyszínen tartottak házkutatást, ahol bizonyítékokat foglaltak le, hat embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük ötöt őrizetbe vettek.

Az őrizetbe vett ügyész és a NAV munkatársai a kihallgatásuk során panaszt jelentettek be a gyanúsítás ellen, és nem tettek vallomást. Ha bűnösnek találják őket, 2 évtől 8 évig terjedő börtönnel büntethetik őket.

A főügyészség szerdán indítványozza az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A nyomozás határideje 2017. július 16-a, az ügyben eddig kilenc gyanúsított van – tették hozzá.

Egyelőre nem tudni, pontosan hol vették őrizetbe az öt embert.