A Külügyminisztérium még félti a magyarokat Orbán új barátjától

A Külügyminisztérium még félti a magyarokat Orbán új barátjától

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Orbán Viktor ugyan barátkozna Egyiptom elnökével, a külügy honlapján viszont még fent maradt, mi volt a kormány álláspontja az országról nemrég. Mintha a kettő között nem volna teljes az összhang.

Egyiptom politikai értelemben a szomszédunk – ezzel bókolt ma Orbán Viktor Abdel-Fattah esz-Szíszi egyiptomi elnöknek. Nem biztos, hogy mindenki ilyen szomszédra vágyik: a magyar külügy azt tanácsolja mindenkinek, hogy messze kerülje el Egyiptomot.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium veszélyes területeket soroló listáján egész Egyiptomot veszélyes térségnek minősítette. Az ország ebből a szempontból két részre osztható. A Sínai-félsziget északi és középső része a legveszélyesebb környéknek minősül, ahova egyáltalán nem javasolják az utazást a magyaroknak. Egyiptom összes többi része az ennél egy kicsivel biztonságosabb, fokozott biztonsági kockázatot rejtő térség kategóriában szerepel. Aki oda menne, azt a minisztérium arra kéri, hogy ha lehet, inkább halassza el az utazását, és mindenképp fokozott elővigyázatosságot tanúsítson.

Orbán ma gratulált Egyiptomnak ahhoz, hogy sikerül konszolidálnia gazdaságát, és nemzeti egységre törekvő politikát folytat. Ehhez képest ha felnézünk a kormany.hu-ra, akkor azt láthatjuk, hogy egészen más képet festenek az Egyiptomba látogatni vágyó magyaroknak (és persze azt is megállapíthatjuk, hogy mielőtt ezt feltették a honlapra, legalább egyszer érdemes lett volna átolvasni, mit műveltek a magyar nyelvtannal):

„A 2016-ban kialakult gazdasági nehézségek komoly terheket ró a lakosságra, ezért az emberek gyakorta feszültek, elégedetlenek. Gyakori jelenséggé vált egyes alapvető élelmiszerek hiánya, áremelések. Mindez főleg a szegényebb néptömegeket sújtja. Jóllehet, a hatóságok eddig idejekorán megfékeztek minden rendbontási kísérletet, számítani lehet tüntetésekre, elkeseredett emberek megmozdulásaira.”

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Hozzászólások