Elromlott a kazán, fáznak a betegek a Szent János Kórházban

Elromlott a kazán, fáznak a betegek a Szent János Kórházban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kórház szerint elromlott a kazán, de a fenntartó már intézkedik, és addig plusz takarókat biztosítanak a betegeknek.

Fáznak a betegek és a dolgozók is, nincs fűtés a budapesti Szent János kórházban. Egy ott fekvő beteg rokona nyilatkozott szombaton az RTL Híradónak, szerinte csak kabátban vagy takaró alatt lehet megmaradni a kórtermekben.

Mióta beköszöntött az ősz, a dolgozók és betegek is fáznak a kórház épületében – tudta meg az RTL Klub a hozzátartozótól, aki telefonon azt mondta: bent nem lehet kabát nélkül megmaradni. Az egészségügyi szakemberek és a takarítók is kabátban dolgoznak azon az osztályon, ahol az ő hozzátartozója fekszik. A kórteremben volt, aki pulóverben, másnak a családtagjai vittek plusz takarót.

A nevét és arcát nem vállaló nyilatkozó szerint ott is hideg van, ahol fel sem öltözhetnek a betegek: állítólag a műtők, kötözők is fűtetlenek.

Az RTL Híradó rejtett kamerás felvételt készített a kórházban. Ők is azt tapasztalták, hogy hidegek a radiátorok, egy dolgozó szintén megerősítette, hogy fáznak, ők is pulóverben dolgoznak, de semmit sem tudnak tenni. A betegekre plusz takarót terítenek, a hozzátartozóktól pedig azt kérik: vigyenek be meleg holmit. 

A kórház honlapján azt írják: elromlott a kazán, ezért nincs fűtés, de a fenntartó már intézkedik az ügyben.

Az RTL Híradó is kereste az ügyben a kórházat valamint a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központot.

A kórháztól azt írták: a teljes fűtőrendszert átvilágítják, addig plusz takarót adnak a betegeknek. A fenntartó nem válaszolt a szombat esti adásig.