Lázár, Fazekas, Czerván: ütős hármas a parlamenti agrárcsapatban

Lázár, Fazekas, Czerván: ütős hármas a parlamenti agrárcsapatban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Két exminiszter, Lázár János és Fazekas Sándor is a mezőgazdasági bizottságba ült be, velük ment az agrártárca egykori államtitkára, Czerván György is. Elnöki posztot egyikük sem kapott, de lesz dolguk bőven, az ágazatra jó sok pénzt szánt a kormány.

Az egykori agrárminiszter és Lázár János is a mezőgazdasági bizottságban kapott helyet. Ahhoz képest, hogy az agrarszektor.hu szakmai körökből kiszivárgó információi szerint Lázár neve az agrártárca miniszteri posztjával kapcsolatosan is felmerült, ez nem számít előmenetelnek, de azért nem biztos, hogy egy utolsó hely, főként azért, mert az tudott, hogy a vidékre, az agráriumba dőlni fog a pénz, legalábbis ezt ígérte a miniszterelnök.

Úgy tudjuk, hogy még az sem dőlt el, hogy a jövőben ki felel majd az államosított Mezőhegyei Ménesbirtok és Tangazdaság ügyeiért. Eddig biztosi kinevezéssel Farkas Sándor vitte a többmilliárdos beruházásokat a mintagazdaságban, agrárkörökben itt is felmerült, hogy esetleg Lázár kaphatja meg az állami birtokot, ami nem is lenne nagy meglepetés, hiszen abban nem kis szerepe volt az egykori kancelláriaminiszternek, hogy nem osztották szét a 9 ezer hektáros, nagy múltú birtokot. Majd egy hónapja ezt meg is kérdeztük Farkas Sándortól, akiről éppen azokban a napokban derült ki, hogy nem viheti tovább a tangazdaság ügyeit, mivel akkor nevezték ki államtitkárrá, két kormányzati posztja pedig nem lehet. Akkor Farkas még nem tudott válaszolni arra, hogy ki veszi át a posztot, de nem zárta ki Lázár személyét sem, csak annyit mondott, hogy később döntenek ebben a kérdésben.

Egyelőre még folyik a vita az Európai Unió új Közös Agrárpolitikájáról, de ha a kedvezőtlenebb tervezetet fogadják el, még akkor is bőven fog pénz folyni a mezőgazdaságba, lesz min dolgozniuk a agrárbizottság tagjainak.