Az aligai volt pártüdülőt is megszerezte Mészáros Lőrinc ingatlankezelője

Az aligai volt pártüdülőt is megszerezte Mészáros Lőrinc ingatlankezelője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Már szinte az egész Balaton az ő kezében van.

Megszerezte a pártállami MSZMP-üdülő utódjaként működő Club Aligát az Appeninn Vagyonkezelő Holding - közölte az MTI. Ez az a cég, ami Mészáros Lőrinc ingatlanportfólióját kezeli, többek között a felcsúti üzletember Balaton körül megszerzett területeit. Azokból márpedig egyre több van: az utóbbi hónapokban Mészáros sorra vásárolta fel az értékes ingatlanokat.

Most az egykori pártüdülő is Mészáros kezébe kerül. Az Appeninn tájékoztatása szerint a Club Aliga 37 hektáros területe és az üdülőkomplexum 167 férőhelyes kikötője mellett a magyar állam tulajdonában lévő, további 10 hektáros ingatlan vagyonkezelési jogait is ők birtokolják a jövőben. A Balatonvilágos területén lévő Club Aliga közvetlenül a Balaton partján fekszik, és igen népszerű üdülőhelynek számít.

A Balaton körüli ingatlanok viszonylag gyorsan kerültek Mészáros Lőrinc és Tiborcz István tulajdonába. Mára a Balaton legnagyobb turisztikai vállalata, a Balatontourist is Mészáros egyik cégének a tulajdona. Ezáltal a felcsúti üzletember gyakorlatilag mindenféle akadály nélkül terjeszkedhet a tónál. A fideszes vásárlások után eltűnnek a szabadstrandok, a kempingeket pedig beépítik.

A balatonakali kempinget ráadásul jóval áron alul szerezhette meg Mészáros Lőrinc cége: amiért 2017 januárjában még 817 milliót kért a felszámoló, és 370 millióért nem adta, azt márciusban már csekély 300 millióért vásárolta meg a Konzum Nyrt. egyik igazgatósági tagjának offshore alapítású cége.

Az adásvételekkel kapcsolatban a Gazdasági Versenyhivatal soha, semmilyen problémát nem talált, vagyis a szervezet egyszerűen szemet hunyt afelett, hogy szépen lassan szinte az egész Balaton Mészáros Lőrincé lesz.

Hozzászólások