Több mint kétmilliárd forint megy el kisvasútfejlesztésre

Több mint kétmilliárd forint megy el kisvasútfejlesztésre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint a kisvasutak nagyon népszerűek Magyarországon, évente 150 ezer látogatót vonzanak.

A kormány több mint kétmilliárd forintot hagyott jóvá kisvasútfejlesztésre tavaly - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szombaton a Pest megyei Kemencén.

Sölch Gellért a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napján osztotta meg a hírt. Az eseményen részt vett Robert Kokalj, a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövete is, aki azt mondta, hogy még az Osztrák-Magyar Monarchia időszakában épült meg az a Triglav gőzmozdony, amelyet a kemencei kisvasúti egyesület munkatársai fel szeretnének újítani, és mivel a Triglav Szlovénia legmagasabb hegye, ez különösen fontos a szlovéneknek.

Robert Kokalj kitért arra is, hogy jelenleg a két országnak két fontos közös projektje fut: az önvezető autók zalaegerszegi tesztpályájának létrehozása, valamint a szlovéniai második nagy vasúti pálya megépítése, amely a koperi kikötőt köti össze a hátországgal, és Magyarország számára is stratégiailag fontos, mivel közeli kijutást jelent az Adriára.

Hozzászólások