Drágul Mészáros Lőrinc eszéki csapatának stadionja

Drágul Mészáros Lőrinc eszéki csapatának stadionja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Már most drágulásról beszélnek, pedig csak augusztusban kezdődött az építkezés.

Augusztus elején kezdődött el a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló eszéki focicsapat új, az eddigi 22 ezer helyett 12 ezer férőhelyesre tervezett stadionjának építése, amelynek átadását 2020-ra tervezik, és amely máris drágult az eredetileg tervezett költségekhez képest – írja az Mfor.hu.

A beruházás az eredeti tervek szerint 10 milliárd forintot emésztett volna fel, hivatalosan 35-40 millió eurót lehetett a különböző híradásokban olvasni. A klub elnöke, Ivan Mestrovic viszont a projekt drágulására utaló nyilatkozatokat tett az elmúlt napokban.

"A létesítmények öltözőktől, orvosi szobáktól kezdve, éttermen át szállodáig minden tartalmaznak majd, a projekt értéke 35-50 millió euró között mozog. Utóbbi összeg sokkal biztosabb" – írja a sportcom.hr, eszerint pedig a jelenlegi euró árfolyammal számolva az eszéki létesítmény akár 16,25 milliárd forintba is kerülhet.

A Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő klub stadionépítési terveit a magyar állam is támogatta 6 millió euróval. Éppen ezért Mestrovic Orbán Viktornak is köszönetet mondott, akinek személyes befolyása nélkül nem lenne ez a projekt.

Az eszéki stadionban a VIP-részlegen lehetőség lesz arra is, hogy valaki a szaunából vagy épp egy jacuzziban ülve szurkoljon a csapatnak.

Hozzászólások