szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Politico forrásai szerint a fúziót azért utasította el az Európai Bizottság, mert a két európai vasútépítő cég összeolvadásával gyakorlatilag megszűnne a verseny.

Nem jöhet létre a nagy páneurópai vasúti társulás, azaz a német Siemens és a francia Alstom egybeolvadásával keletkező óriáscég, az Európai Bizottság ugyanis nem engedélyezte a fúziót – írja a Politico, amely úgy tudja: az EB azért döntött az elutasítás mellett, mert a cégek összeolvadásával feltehetően megszűnne a verseny a vasútépítés piacán.

A bizottság levélben értesítette a két céget, melyek nem kommentálták az EB határozatát, ugyanakkor nem is fogadták el azt: abban reménykednek, hogy jövőre talán kedvezőbb döntés születik az ügyben, s a társulás megvalósulhat.

A tervezett fúzió érdekessége, hogy amellett korábban Angela Markel német kancellár, és a francia pénzügyminiszter, Bruno Le Maire is kiálltak. Utóbbi a Politicónak nyilatkozva nemrég azt mondta, világelsők akarnak lenni a vasútfejlesztésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyosan visszaveti a női egyenjogúságot a járvány

Súlyosan visszaveti a női egyenjogúságot a járvány

Késsel támadtak egy rabbira Bécsben

Késsel támadtak egy rabbira Bécsben

Állást kínált, tizenévesektől is intim fotókat kért egy budapesti férfi

Állást kínált, tizenévesektől is intim fotókat kért egy budapesti férfi