Szerdától viszi ki a posta a nyugdíjakat

Szerdától viszi ki a posta a nyugdíjakat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A Magyar Posta egy közleményben nyugtatott meg mindenkit, hogy a postai kézbesítésű nyugdíjakat a szokott rend szerint január 16-tól viszik ki.

A Magyar Posta az előre meghatározott időpontban, 2019. január 16-tól kezdi meg a nyugdíjak postai kézbesítését országszerte – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel, miután múlt héten állítólag egy apró hiba miatt nem érkezett meg a nyugdíj azokhoz, akik bankszámlára kapják pénzüket.

A Magyar Államkincstár akkor is azt írta, hogy a fennakadás azokat nem érinti, akik postai kézbesítés útján kapják a nyugdíjukat, a pénzt ugyanis 14-én kezdik utalni, és 16-tól kézbesítik is majd. (Bár korábban még 14-i kifizetésről beszélt az államkincstár.)

A Magyra Posta mostani közleményében hangsúlyozza, hogy a kézbesítés a megszokott rendben történik, 12 munkanapon keresztül, január 31-ig zajlik január 16-tól. 

A Magyar Posta felidézi, hogy az érintettek tavaly novemberben megkapták a személyre szabott nyugdíjnaptárjukban, ebben egész évre látják havi bontásban, melyik napon viszi a nyugdíjat a postás.

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások jelentős részét készpénzben, postai kézbesítéssel fizeti az állam az érintettek számára. A Magyar Posta 2018-ban havonta átlagosan 1,182 millió megbízást kapott a nyugdíjak, illetve nyugdíjszerű ellátások kézbesítésére – írja közleményében a társaság. 

Hozzászólások