szerző:
Tetszett a cikk?

Az állam eladja a General Electrictől 2015-ben megvett Budapest Bankot.

A kormány csütörtök este közzétett határozatával megbízták a  nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy folytasson tárgyalásokat a vevőként szóba jövő pénzintézetekkel. Már az állami tulajdon megszerzésekor jelezték, hogy ez csak átmeneti lesz. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és a magyar kabinet 2015-ben abban állapodott meg, hogy az állam három éven belül magánbefektetőknek értékesíti a Budapest Bankot.

A kormány most feltételül szabta, hogy legalább annyit kíván kapni a bankért, mint amennyit adott érte, vagyis nem kevesebb mint 700 millió dollárt. Akkor 279,64 forintos dollár árfolyamon számoltak, most az MNB január 24-i devizaárfolyama 280,92 forint.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

"A rothadó almákat ki kell dobni a kosárból" – Fekete-Győr András a HVG Teraszon

Itt a raktárkoncertes zenekarok listája

Itt a raktárkoncertes zenekarok listája

Minek köszönheti Vaszily Miklós, hogy végrehajtóból tulajdonossá vált?

Minek köszönheti Vaszily Miklós, hogy végrehajtóból tulajdonossá vált?