szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig is tudható volt, hogy a felcsúti milliárdos kezébe kerül majd az egykori balatonparti pártüdülő, ez most történt meg.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Appeninn Vagyonkezelő Nyrt. leányvállalata megvette a Club Aligát, Kádár János egykori üdülőjét, derül ki az Appeninn tájékoztatásából.

A tranzakcióért Mészáros Lőrinc cége 14,1 millió eurót, azaz mintegy 4,5 milliárd forintot fizetett. 

A 47 hektáron elterülő egykori pártüdülőt 2007-ben privatizálták, a teljes komplexumból 37 hektáros területet, továbbá a 167 férőhelyes kikötőt a PRO-MOT Hungária Kft. vásárolta meg. Az izraeli hátterű befektető 2007 márciusában az állami tulajdonban maradt, további 10 hektáros ingatlanrész 49 évre szóló vagyonkezelői jogát is megszerezte a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól.

A Club Aliga területén az Appeninn Holding turisztikai célú fejlesztéseket kíván megvalósítani.

Korábban már tudni lehetett, hogy Mészáros meg fogja venni az egykori pártüdülőt, és nem ez az első balatoni ingatlan, amely Mészáros Lőrinc, illetve a NER-elit kezébe kerül – erről írtunk már például itt és itt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy az érdeklődés az influenzaoltás iránt

Nagy az érdeklődés az influenzaoltás iránt

Hackerek támadtak meg egy kórházat Németországban, meghalt egy beteg

Hackerek támadtak meg egy kórházat Németországban, meghalt egy beteg

Kiderülhetett, miért váltott Nike-ról Pumára Neymar

Kiderülhetett, miért váltott Nike-ról Pumára Neymar