szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A múlt heti figyelmeztető sztrájk nem vezetett eredményre a Hankook rácalmási gyárában, most újra leáll a munka.

Határozatlan idejű sztrájk kezdődött a Hankook rácalmási üzemében – jelentette be a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ). Mint írták, a cégvezetés elutasította a szakszervezet követeléseit.

Az érdekképviselet azt állítja: a cég vezetői a sztrájk előtti órákban is próbáltak nyomást gyakorolni a dolgozókra azzal, hogy elhíresztelték, ha sztrájk lesz, elmaradhat az év végi bónusz.

A Hankooknál a múlt héten egy kétórás, figyelmeztető sztrájkot tartottak. Ez után a cég béremelést jelentett be, de az érdekképviselet szerint messze nem ajánlottak annyit a dolgozóknak, mint amennyit a tiltakozók kértek. Ez után olyan képek kerültek ki a gyárból, amelyeken látszik: az üzem vezetése a dolgozók számára káros és veszélyes dologként írt a sztrájkról. A HR Team Manager aláírásával pedig a 12 pontban összefoglalt magatartási szabályzatot függesztették ki. Ebben arról írnak: a sztrájkolók munkaidejét nyilvántartják, tehát csökken a bérük. A pihenőkbe nem mehetnek be, csakis egy étteremben és a mellette lévő dohányzóban tartózkodhatnak a sztrájkolók. Egy harmadik plakáton pedig arra figyelmeztetnek: a nem sztrájkoló alkalmazottak komoly jutalomra számíthatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötödével több magyar választja a magánműtőket

Ötödével több magyar választja a magánműtőket

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Több száz millió forintos kárt okozott a szentendrei áruháztűz

Több száz millió forintos kárt okozott a szentendrei áruháztűz