Újabb 100 millió eurót költ környezetvédelemre az Európai Unió

Újabb 100 millió eurót költ környezetvédelemre az Európai Unió

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az összeget kilenc tagállam között osztják szét.

Az EU 101,2 millió euróval támogatja a környezetvédelmet a LIFE-projekt keretében – jelentette be az Európai Bizottság illetékes szóvivője.

A környezetvédelmi és éghajlat-politikai programban kilenc tagállam, Ciprus, Észtország, Franciaország, Görögország, Írország, Lettország, Szlovákia, Csehország és Spanyolország vesz részt. 

Frans Timmermans, a zöld megállapodás végrehajtásáért felelős uniós biztos szerint a LIFE-projektek évek óta fontos szerepet töltenek be, és jelentős hatást fejtenek ki a gyakorlatban.

A most bejelentett 100 millió eurós támogatással hozzájárulnak az értékes természetes élőhelyek megőrzéséhez, a levegő tisztaságának fenntartásához, valamint számos tó és folyó szennyezésének csökkentéséhez, és ezáltal az európai polgárok jóllétéhez

– jelentette ki.

A LIFE-programot az Európai Unió 1992-ben hozta létre az éghajlatváltozás elleni harc és a környezetvédelem érdekében.

Alig jut valami Magyarországnak az EU 100 milliárdos klímaprogramjából

Brutális pénzt különít el az EU zöldítésre, de Magyarország a teljes keret mindössze 1,1 százalékát kapja.

A program integrált projektjei segítik a tagállamokat az uniós jogszabályok betartásában a természetvédelem, vízgazdálkodás, levegőtisztaság, hulladékkezelés, az éghajlatváltozás csökkentése területén. Továbbá, a projektek támogatják a környezetvédelmi és éghajlat-politikai jogszabályok összehangolt és nagy területet lefedő végrehajtását, és ösztönzik a más uniós forrásokból, a nemzeti és regionális szereplőktől, illetve magánbefektetőktől származó finanszírozás mozgósítását.

Hozzászólások