Meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt

Meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azt kéri a Diákhitel Központ, hogy a Neptunon keresztül indítsák el a hallgatók a hiteligénylést.

A koronavírus-járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ meghosszabbította a szabad felhasználású Diákhitel1 hiteligénylésének határidejét. Az a hallgató, aki 2020. március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségre fordítható Diákhitel2 is.

A Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálata zárva tart, ahogy ebben az időszakban felsőoktatási intézmények sem vesznek át papíralapú dokumentumokat. Online szerződéskötésre ugyanakkor jelenleg is változatlanul lehetőség van. A legegyszerűbb és legbiztonságosabb, ha a hallgató a hiteligénylését az intézményi Neptun rendszerből indítja, mert ebben az esetben elektronikus aláírással otthonról, személyes érintkezés nélkül tudja megkötni szerződését – olvasható a közleményben.

Aki már törleszt, annak a Diákhitel Központ is törlesztési moratóriumot hirdetett. Ha valaki fizetné tovább a részleteit, az önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthet, a társaság ezt minden esetben elszámolja.

Hozzászólások