A Takarékbank is közzétette, mi a teendő, ha valaki tovább törlesztené a hitelét

A Takarékbank is közzétette, mi a teendő, ha valaki tovább törlesztené a hitelét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három eset lehetséges, amikor nyilatkozni kell a hiteltörlesztésről, ezek esetére mutatta be a tudnivalókat a Takarékbank.

Már tudnak nyilatkozni a Takarékbanknál azok az ügyfelek, akik a hiteltörlesztési moratórium ellenére tovább fizetnék törlesztőrészletüket – közölte a cég. A bank az eddigi érdeklődések alapján arra számít, hogy nagy számban lesznek olyanok, akik nem élnek a moratóriummal.

A kormány a koronavírus okozta válsághelyzet miatt december 31-éig felfüggesztette a március 18-áig folyósított lakossági és vállalati hitelek visszafizetését. A Takarékbank a hitelek törlesztéseinek beszedését leállította. De aki akarja, az továbbra is törlesztheti a tartozását, ehhez csak nyilatkoznia kell.

A Takarékbank azt közölte: telefonon, e-mailen, postai úton, vagy szükség esetén a bankfiókban is lehet nyilatkozni, de ez utóbbit a járványos időszakban nem javasolja a bank. A következő napokban további módokat is biztosítanak – ígérték.

Nyilatkozni három esetben kell:

  1. ha egy ügyfél most nem él a moratóriummal és tovább törleszti hitelét,
  2. ha most tovább törleszt, de később meggondolja magát, és felfüggeszti a fizetést,
  3. ha most él a moratóriummal, később azonban úgy dönt, mégis folytatja a törlesztést.

A nyilatkozathoz a hitel felvevőjének néhány adata, valamint több, a hitelszerződéshez kapcsolódó információ szükséges, a magánszemélyeknek és a vállalatoknak szóló nyilatkozatsablon a bank honlapjáról letölthető.

Hozzászólások