Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sok esetben a járványügyi óvintézkedésekre is fittyet hányva nyaralnak az emberek a Balatonnál. Az ottani települések rég láttak ekkora érdeklődést a tó iránt. Kérdés: az idei tapasztalatok alapján lesz-e jövőre is turistaroham a Balatonnál.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Bejött a több Balaton, kevesebb Adria ukáz, ki lehet tenni a megtelt táblát a Balatonnál. Amíg korábban csak a főszezonra és a hosszú hétvégékre volt jellemző a teltház, addig idén lényegében pünkösd óta lépni nem lehet a tónál. A hvg.hu is írt arról, hogy megfizethetetlenek idén a balatoni apartmanok. És arról is beszámoltunk, hogy szinte ugyanannyit kell fizetni egy szingapúri luxushotelben, mint egy tapolcai négycsillagos szállodában.

Varga G. Gábor
©

A hvg.hu podcast sorozata, a Fülke vendégével, Varga G. Gábor turisztikai szakújságíróval arról beszélgettünk, mi, nyaralók tehetünk-e arról, hogy 900 forint egy lángos és retró a nyaraló. Szóba került még, hogy

  • valóban úri huncutság-e a Balatonnál nyaralni,
  • egyáltalán: mihez kell mérni az árakat,
  • mi minden kellene ahhoz, hogy egész évben legyenek turisták a tó körül,
  • lehet-e még újra a Balaton a régió legnépszerűbb nyaralóhelye.

Adásunkat itt hallgathatja meg:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!