GYOD és lakásfelújítási támogatás: nem lesz életkori határ

GYOD és lakásfelújítási támogatás: nem lesz életkori határ

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Novák Katalin az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, igyekeznek megbecsülni azokat, akik ápolási díjban, vagy a tartósan beteg gyermekük után gyermekek otthonápolási díjában részesülnek.

Új részleteket árult el az otthonteremtési programról és a lakásfelújítási támogatásról Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A felújítási támogatással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem uniós forrásból teremtik meg a kereteit, és csak véletlen, hogy az Európai Bizottság is épp most hirdetett felújítási stratégiát.

A lakásfelújítások összegének felét – maximum hárommillió forintig – visszatérítik, a szabályozás részleteit még ez után fogják kiadni, de az már biztos, hogy január 1-jétől lehet igényelni, és miután elvégezték egy adott ingatlan munkálatait, be lehet nyújtani a számlákat a Magyar Államkincstárnak. Novák Katalin azt is közölte, hogy mind a munka, mind az anyagköltséget el lehet számolni.

A kormány igyekszik úgy kialakítani a szabályozást, hogy az életkor ne legyen kizáró körülmény azoknál az igénylő családoknál, akik olyan gyereket nevelnek, aki után GYOD (gyermekek otthongondozási díja) jár – magyarázta a miniszter. „Lesz egy életkori határ, de ha egy beteg gyerekről gondoskodó szülőről van szó, aki felnőttként is vele él, akkor legyen ez elég ahhoz, hogy megkaphassa a szülő a lakásfelújítási támogatást” – tette hozzá.

Hozzászólások