Ukrajnában belengették a hétvégi boltzárat a járvány terjedése miatt

Ukrajnában belengették a hétvégi boltzárat a járvány terjedése miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hétvégi karantén ötlete már október elején is felvetődött.

Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, szerdára már több mint 9500 új fertőzöttet és csaknem kétszáz elhunytat jegyeztek fel egy nap alatt, az egészségügyi miniszter pedig új korlátozásokat helyezett kilátásba.

A közölt adatok alapján az elmúlt napon – az előző napi, eddigi csúcsot is meghaladó – 9524 új esettel 420 617-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig úgyszintén új rekordnak számító 199 áldozattal 7731-re. Eddig 176 404-en gyógyultak meg, viszont már 236 482 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy reggeli tévéműsorban nem zárta ki, hogy hétvégi korlátozásokat vezetnek be hamarosan az országban.

Ez azt jelenti, hogy szombaton és vasárnap az üzletek többsége, valamint a vendéglátóhelyek zárva fognak tartani.

Az úgynevezett hétvégi karantén bevezetésének ötlete már október elején is felvetődött.

A miniszter cáfolta ugyanakkor azt a sajtóértesülést, amely szerint a jövő héttől kijárási tilalmat készülnének bevezetni, emlékeztetve arra, hogy ehhez rendkívüli állapotot kell kihirdetni, de ezt a tárcája nem támogatja.

Közben Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester szerdai tájékoztatóján bejelentette, hogy legyőzte a koronavírus-fertőzést, negatív lett a tesztje, jól van, és visszatért hivatalába. A politikus október 24-én tudta meg, hogy pozitív lett koronavírusra, azóta mostanáig házi karanténban volt.

Hozzászólások