szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Uniós szinten a bolgároknál a legrosszabb a helyzet.

2019-ben az Európai Unió teljes lakosságának 6,9 százaléka nem tudta a komfortszintjének megfelelőre fűteni az otthonát – derül ki az Eurostat szerdán publikált jelentéséből. Ugyanez az adat 2012-ben még rosszabb volt: akkortájt az uniós lakosság 10,8 százaléka vallotta azt, hogy az otthona nem elég meleg.

Az unió egészét nézve a bolgárok vannak a legrosszabb helyzetben: itt a lakosság 30,1 százaléka nem tudja kellő szintűre fűteni a lakást, ahol él. Litvániában és Cipruson is hasonló a helyzet.

Magyarország az EU középmezőnyében helyezkedik el a maga 5,4 százalékos arányával. Ezt az jelenti, hogy több mint félmillió olyan magyar él hazánkban, aki nem engedheti meg magának, hogy otthonában kellő meleg legyen.

A fenti probléma Finnországban, Ausztriában és Svédországban szinte ismeretlen fogalomnak számít: ezekben az országokban a lakosság alig 2 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az otthona lehetne melegebb is.

Az otthoni komfortérzet hiányát az Eurostat szerint leginkább két tényező, a pénztelenség és a lakóingatlan energetikai helyzete okozza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal