Félrefordítás volt, hogy magyar légitársaság indítana közvetlen járatot Mongóliába

Félrefordítás volt, hogy magyar légitársaság indítana közvetlen járatot Mongóliába

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyi tárca szerint a légügyi megállapodás újratárgyalásáról, nem új járat indításáról egyeztetett a magyar nagykövet az illetékes mongol miniszterrel.

Magyar légitársaság vizsgálja közvetlen légi járat indításának lehetőségét Magyarország és Mongólia között – írtuk meg a múlt héten a Montsame mongol állami hírügynökség híre alapján. A cikkben akkor az volt olvasható, hogy egyebek mellett erről beszélgetett találkozóján a mongol közlekedési miniszter, L. Khaltar és Magyarország ulánbátori nagykövete, Obrusánszky Borbála.

A hír publikálásával egy időben megkerestük az ügyben a Wizz Airt – mint egyetlen magyar hátterű légitársaságot – és a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is. Előbbi még aznap közölte, hogy „nem a Wizz Air az említett légitársaság”.

Nyolc nap után megérkezett a külügyi tárca válasza is, amelyben azt írták: a Mongol Hírügynökség oldalán megjelent cikkben hivatkozott tárgyaláson a Magyarország és Mongólia közti légügyi megállapodás újratárgyalásáról esett szó.

Az állítólagos »magyar légitársaság« részvételéről szóló részlet félrefordítás eredménye, a hibát azóta javították.

A Montsame azóta valóban korrigálta a hírét – bár nem jelezte a változást –, az azt átvevő Akipressnél azonban továbbra is az eredeti változat olvasható.

Hozzászólások