Parragh László az újabb szigorításokról: Nem volt más választás

Parragh László az újabb szigorításokról: Nem volt más választás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kamara elnöke nyári nyitásról beszél.

Nem volt választás, muszáj volt lépni. A gazdaságban további károkat okoz a korlátozás, de ha az átoltás eredményt hoz, akkor elvileg nyárra újra beindul minden

– ezt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, miután a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette:

A kamara elnöke elmondta azt is, szerinte fontos, hogy a gyártással foglakozó cégek nem zárnak be, azok ugyanis az elmúlt időszakban a munkaszervezés területén felkészültek a védekezésre. „Ez igaz a szolgáltatási szektorra is, ám ott nagyon magas a közösségi kontaktusok száma. A gyárak is megtették azokat a lépéseket, amelyek óvják a munkatársak egészségét, és ezzel fenntartják a termelést. Az autógyáraknak például magas a rendelésállománya, emiatt nincs veszélyben a tevékenységük” – jelentette ki, hozzátéve, ez esetben az jelenti a kockázatot, ha a dolgozók sorra megbetegednek, ami a működést is nehéz helyzetbe hozhatja. Ezért szerinte a járvány terjedésének jelenlegi felfutásában nem lehet mást tenni, mint korlátozni a közösségi találkozásokat.

Hozzászólások