Tetszett a cikk?

Egy szerda esti kormányhatározattal osztottak szét néhány milliárd forintot. A hírszerzés, a Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Választási Iroda is több milliárd forintot kap a rendkívüli tartalékból, a járvány elleni alapból pedig az egyetemeknek adják a legtöbb pénzt.

Úgy vesznek el 3,5 milliárd forintot a járvány elleni védekezés központi tartalékából, hogy abból csak félmilliárdot kap a Nemzeti Népegészségügyi Központ, 3 milliárdot viszont közelebbről meg nem határozott egyetemi beruházásokra fordítanak – derül ki a szerda este közzétett kormányhatározatból.

Más költségvetési átcsoportosítások is történtek. 74 millió forintot kap az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, 2,5 milliárdot a Nemzeti Választási Iroda a választási rendszerek működtetésére, 3 milliárdot az Információs Hivatal, vagyis a hírszerzés, 2,5 milliárdot a Bethlen Gábor Alap „nemzetpolitikai célú támogatásokra”. Ezek forrása a kormány rendkívüli tartalékkerete.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!