Tetszett a cikk?

A Fidesz-KDNP szerint szocialista politikusok és hozzátartozóik jutottak jól fizető állásokhoz a Nyugat-magyarországi Egyetemen az elmúlt időszakban.

„A Fidesz szombathelyi frakciója tiszteletben tartja az egyetem autonómiáját, azonban aggodalommal tölt el minket, hogy az MSZP helyi vezetői kezdik elfoglalni az intézményt”– mondta el az egyetem bejáratánál tartott keddi sajtótájékoztatón Lazáry Viktor szóvivő, akinek az állítása szerint a kinevezésekkel szocialista politikusok és hozzátartozóik jutottak jól fizető állásokhoz.

Tavaly Nemény András, az MSZP frakcióvezetője lett az egyetembe beolvadt Berzsenyi Dániel Főiskola stratégiai bizottságának elnöke, augusztus elsejétől pedig ifj. László Győző, a párt városi elnökségi tagja tölti be az intézmény rektori hivatalának vezetői tisztségét. Ipkovich György polgármester feleségét pedig az intézmény nem létező levéltárának élére nevezték ki – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Szakály Gábor, a Fidesz-KDNP frakció városi képviselője belső információkra hivatkozva elmondta: úgy tudják, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozó Kondorosi Ferenc kormánybiztos is az egyetem alkalmazásában áll.

© Wikipedia

Dr. Gadányi Károly, a Nyugat-magyarországi Egyetem elnök-rektorhelyettese a sajtótájékoztatóra reagálva elmondta: a kinevezések jogszerűek voltak, az állásokat meghirdették és a beérkezett pályázatokat a szabályoknak megfelelően elbírálták. A elnök nem érti a Fidesz problémáját, mivel az intézményben jelenleg is működik a levéltár.

Ipkovich György, szombathely MSZP-s polgármestere szerint ez az eset is azt mutatja, hogy mennyire eltorzult a Fidesz politikai stílusa -írja mai cikkében a Vas Népe.

 

MTI Itthon

Az egyetemi reál szakok létszámát növeli a kormány

A felsőoktatási keretlétszám meghatározásakor a kormány arra törekedett, hogy növelje a természettudományos és a műszaki képzésben részt vevők arányát, illetve csökkentsék a társadalomtudományokat tanulók számát – mondta a 2009-es tanév felsőoktatási keretszámairól hozott szerdai kormánydöntésről az oktatási államtitkár.

MTI Karrier

Miért jelentkezik egyre kevesebb huszonéves egyetemre?

Gimnáziumban az idén érettségizik, államilag támogatott, nappali képzésre pályázik és nő - így írható körül az egyetemre, főiskolára igyekvő átlagos jelentkező az idei adatok alapján - derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) tájékoztatójából.

MTI Karrier

Diplomahamisítók paradicsoma: 500 eurós orvos

Jó üzlet a felsőfokú végzettséget igazoló diplomák hamisítása Ukrajnában, ahol egy közgazdászi vagy akár orvosi végzettségről szóló diploma - évjárattól függően - 400-900 euróért beszerezhető.

MTI Itthon

Magyar Bálint kinevezését védi az új miniszter

Az Európai Bizottság javasolja Magyar Bálintot az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Irányító Testületébe, nem pedig valamely kormányzati szerv - tudatta a kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter. Az SZDSZ közleménye szerint büszke arra, hogy olyan oktatási minisztert adott Magyarországnak 6 évre, akinek szervező munkáját Európában nagyra értékelik. Az uniós jelölő bizottság magyar tagja szerint nem nyilvános adat, hogy mely szervezet jelölte Magyar Bálintot.

MTI Karrier

Versenyképes felsőoktatás: Magyarország is beszáll

Magyarország is csatlakozik az európai képesítési keretrendszerhez, az oktatási és szociális miniszternek 2010-ig kell előterjesztést készítenie a jogi, szakmapolitikai és költségvetési feltételekről - olvasható az oktatási tárca közleményében.

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

Születési helye: Auschwitz - Film nemzedékeken át öröklődő rémálmokról

Születési helye: Auschwitz - Film nemzedékeken át öröklődő rémálmokról

Retró, kagylós mobiltelefon lehet a Galaxy Buds Próból

Retró, kagylós mobiltelefon lehet a Galaxy Buds Próból