Zsíros állások a Nyugat-magyarországi Egyetemen?

Utolsó frissítés:

A Fidesz-KDNP szerint szocialista politikusok és hozzátartozóik jutottak jól fizető állásokhoz a Nyugat-magyarországi Egyetemen az elmúlt időszakban.

„A Fidesz szombathelyi frakciója tiszteletben tartja az egyetem autonómiáját, azonban aggodalommal tölt el minket, hogy az MSZP helyi vezetői kezdik elfoglalni az intézményt”– mondta el az egyetem bejáratánál tartott keddi sajtótájékoztatón Lazáry Viktor szóvivő, akinek az állítása szerint a kinevezésekkel szocialista politikusok és hozzátartozóik jutottak jól fizető állásokhoz.

Tavaly Nemény András, az MSZP frakcióvezetője lett az egyetembe beolvadt Berzsenyi Dániel Főiskola stratégiai bizottságának elnöke, augusztus elsejétől pedig ifj. László Győző, a párt városi elnökségi tagja tölti be az intézmény rektori hivatalának vezetői tisztségét. Ipkovich György polgármester feleségét pedig az intézmény nem létező levéltárának élére nevezték ki – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Szakály Gábor, a Fidesz-KDNP frakció városi képviselője belső információkra hivatkozva elmondta: úgy tudják, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozó Kondorosi Ferenc kormánybiztos is az egyetem alkalmazásában áll.

© Wikipedia

Dr. Gadányi Károly, a Nyugat-magyarországi Egyetem elnök-rektorhelyettese a sajtótájékoztatóra reagálva elmondta: a kinevezések jogszerűek voltak, az állásokat meghirdették és a beérkezett pályázatokat a szabályoknak megfelelően elbírálták. A elnök nem érti a Fidesz problémáját, mivel az intézményben jelenleg is működik a levéltár.

Ipkovich György, szombathely MSZP-s polgármestere szerint ez az eset is azt mutatja, hogy mennyire eltorzult a Fidesz politikai stílusa -írja mai cikkében a Vas Népe.