Riasztást adtak ki a szél miatt a Dunántúl egy részére

Riasztást adtak ki a szél miatt a Dunántúl egy részére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
met.hu
Tetszett a cikk?

70 kilométer/óránál is erősebb szél fújhat a Dunántúl egy részén, ezért citromsárga, elsőfokú figyelmeztetést adtak ki több déli és nyugati járásra.

Szerda hajnalban hidegfront érkezett esővel és széllel. A front vonala reggel, kora délelőtt a Dunántúli-középhegység, Zala, Somogy térsége felett tart. A front mögött késő délutántól kiemelten a középső-északi országrészben, késő este az Alföld északi peremén 80-90 kilométer/óra körüli széllökések is előfordulhatnak – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

©

Szerda éjfélig több északi megyében másodfokú, narancssárga figyelmeztetés érvényes az eső miatt, ugyanakkor az ország többi részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szintén az eső és az erős szél miatt.

A szerdai csapadékmennyiség több helyen meghaladhatja a 15-20, elsősorban a Dunántúli- és Északi-középhegységben a 30 millimétert. Elsősorban a Dél-Dunántúlon zivatar is kialakulhat. Az esőt a hegyvidéki területeken 400-500 méter felett havazás váltja fel, de a csapadék nagyobb része itt is esőben várható. Főként a Dunazug-hegység, Börzsöny, Mátra, Bükk térségében este pár centiméter vizes, tapadó hó is hullhat.

Csütörtökön és pénteken is hullhat eső, bár nem túl sok, hétvégre azonban újra borult, esős időt ígér az előrejelzés.